Élet-Stílus

Helytálltak a magyarok az olimpián

A rövidpályás gyorskorcsolyázó Heidum Bernadett, illetve az alpesi síző Berecz Anna és Döme Zsófia volt érdekelt pénteken a vancouveri téli olimpián.

Heidum Bernadett a rövidpályás gyorskorcsályzók egy kilométeres számának negyeddöntőjében állt rajthoz pénteken Vancouverben. A magyar versenyző futamában a harmadik helyen végzett, így számára véget ért a viadal, végül a 9. helyen zárt, miután ő érte el a legjobb időt a kiesők között. Az aranyérmet az 500-on és váltóban is diadalmaskodott kínai Vang Meng nyakába akasztották. A 21 esztendős Heidum korábban 23. volt 1500 méteren, a váltóval viszont a pontszerző, ötödik helyen végzett.

Heidum Bernadett kilencedik lett 1000 méteren (MTI)

Heidum Bernadett kilencedik lett 1000 méteren (MTI)

A szakág utolsó versenynapján a férfiaknál 500 méteren, valamint váltóban avattak olimpiai bajnokokat. A kanadai Charles Hamelin háromnegyed óra alat duplázott: az egyéni számban elért győzelme mellett ugyanis a győztes kanadai csapatnak is tagja volt. Darázs Péter és Knoch Viktor már szerdán leszámolt az 500-as számmal, miután nem jutott tovább a selejtezőből, előbbi végül a 22., utóbbi a 25. helyen végzett.

Alpesi síben a német Maria Riesch megszerezte második vancouveri aranyérmét, igaz, ebben, a lényegében magyarokról szóló anyagunkban számunkra érdekesebb, hogy mindkét magyar induló Döme Zsófia és Berecz Anna is helyezettként zárt, azaz mind a két futamban célba ért. A kettejük közül a fiatal Döme szerepelt jobban, az 50. helyről indulhatott neki a második „menetnek”, amelyben a 44. volt, végül ugyanebben a pozícióban zárta a versenyt. Berecz Anna 60. helyen állt az első futam után, másodjára pedig a 45. legjobb idővel érkezett meg a célba – és a végeredményt tekintve is 45. lett, de még ő is megelőzött tíz riválist. A versenyt 87 induló közül 55-en fejezték be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik