Élet-Stílus

Több németet vár Pécs

Az átlagos 125 ezres turistaforgalom 30-35 százalékos bővülésére számít a Pécs Európa Kulturális Fővárosa programévben Hegyi Zsuzsa, a Magyar Turizmus Zrt. Dél-dunántúli Marketingigazgatóságának vezetője - írta csütörtöki számában az Új Dunántúli Napló.

A szakember a lapnak azt mondta: sokat várnak attól a negyven német utazásszervező cégtől, amelyekkel szoros kapcsolatot tartanak, és amelyek saját állandó ügyfélkörük számára szerveznek kimondottan kulturális tematikájú utakat.

Nem titok, hogy Pécs Németországból és Ausztriából várja a legtöbb külföldi vendéget idén. Tovább erősíti a reményeket, hogy a legnagyobb német utazásszervező, a Der Tour idei 1,7 milliós példányszámú, Németországban, Ausztriában és Svájcban terjesztett prospektusában is megjelent Pécs turisztikai kínálata szálláshelyekkel, programokkal együtt.

Jó hír a városnak, hogy a katalógusokban negyedévente frissítik az aktuális programokat. Az ugyancsak német Dumont útikönyv 12 oldalas, térképes pécsi melléklettel jelent meg idén, Ausztriában pedig egy 170 oldalas Pécs-könyvet adtak ki – olvasható a baranyai napilapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik