Élet-Stílus

Háborús filmeket nézhetünk a Titanicon

admin
admin

2010. 02. 25. 13:04

Lezárult a nevezés a 17. Titanic Filmfesztiválra, melynek során április 8. és 18. között több mint hatvan filmet vetítenek négy budapesti helyszínen.

A szervezők által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint idén nagy hangsúlyt kapnak a programban a háborús tematikájú, fegyveres konfliktusokat feldolgozó alkotások. Ez az irányvonal a fesztivál arculatában is tetten érhető majd.

Külön szekciót kapnak az animációs filmek: a “minden eddiginél szélesebb merítéssel válogatott” alkotások a japán anime stílussal szemben kifejezetten a klasszikus animációt képviselik – hangsúlyozták a szervezők.

A kínai naptár szerint 2010 a tigris éve, erre emlékeztet a kínai filmtermés legjavát felvonultató tematikus blokk címe is; a Tigris éve szekcióban emellett helyet kapnak az elmúlt esztendő legjobb tajvani filmjei is.

A Titanic Filmfesztiválnak idén is több fővárosi mozi ad otthont: a fesztivál központjaként funkcionáló Uránia Nemzeti Filmszínház mellett a KINO és a Toldi mozi, valamint az Örökmozgó Filmmúzeum kapcsolódik be a vetítéssorozatba.

Mint a szervezők közölték, várhatóan március második felében válik ismertté a fesztivál teljes programja, melyet a Titanic honlapján, a www.titanicfilmfest.hu weboldalon is közzétesznek majd.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.