Élet-Stílus

Sebestyén a középmezőnyben

Sebestyén Júlia a 13. helyen áll a női rövid programot követően a vancouveri téli olimpián, melynek keddi versenynapján Bene Márton a 71. helyen végzett férfi óriás-műlesiklásban.

A negyedik, s egyben utolsó olimpiáján szereplő magyar versenyző szépen futott, egy hibát vétett, s 57,46 ponttal zárt. Sebestyén egyetlen rontását a tripla flip ugrásnál követte el, melyből két lábra érkezett a jégre, a többi ugrása tiszta volt, mint ahogy forgásai és lépéssora is tetszetős volt. A 2004-es Európa-bajnok sportoló rövid programját az idei Eb-n szinte ugyanígy értékelték a pontozók, akkor 57,44 pontról kezdte meg kűrjét.
“Egy ponttal maradtam el szezonbeli legjobb eredményemtől, de ennek ellenére elégedett vagyok. Rontottam egyet a flipnél: két lábra érkeztem, ám a többi elemmel nem volt gond, a tripla luc kombináció és a dupla axel is jól sikerült. A kanadai lány után következtem, ami nem volt könnyű, de ezt már megszoktam: Naganóban Michelle Kwann, Salt Lake Cityben Sarah Hughes lépett jégre előttem.”

GALÉRIA (Gáti András)

GALÉRIA (Gáti András)

“Nehéz volt koncentrálni, erős a mezőny és nüanszok döntenek. Nagyon készülök a kűrre, ami a helyezésekről dönt majd, de nekem nem az a legfontosabb, hogy hol végzek, hanem, hogy elégedett legyek a teljesítményemmel” – mondta Sebestyén Júlia.

A kűrt a dél-koreai Kim Ju Na kezdheti az élről. A szám világbajnoka gyönyörű futásával nagy előnyt szerzett, 78,50 pontjával közel öt ponttal előzi meg a második japán Aszada Maót. A legnagyobb tapsot a kanadai Joannie Rochette kapta, aki úgy tudott harmadik helyet érő programot bemutatni, hogy vasárnap szívrohamban elhunyt az édesanyja.

A svájci Carlo Janka nyerte az alpesi sízők férfi óriás-műlesikló számát. A szám világbajnoki címvédője az első futamban a leggyorsabbnak bizonyult, s előnyét a második menetben meg tudta őrizni. Két norvég, a másodjára leggyorsabb Kjetil Jansrud és a szuperóriás-műlesiklásban arany-, a lesiklásban pedig ezüstérmes Aksel Lund Svindal előtt nyert. Az olimpiai újonc Bene Márton mindkét futamon célba ért, s végül a győztes svájci Carlo Janka összidejétől közel 30 mp-cel elmaradva lett a 71.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik