Élet-Stílus

Jégtáncban vége az európai uralomnak

A magyar páros – amely Zavozin utolsó pillanatokban történt honosítása után először szerepelt együtt ötkarikás játékokon – a közép-európai idő szerint kedd hajnalban rendezett kűr során 84,11 pontot kapott lendületes és szinte hibátlanul előadott produkciójára, ez a szabadkorcsolyázásban is a 13. helyet érte. Összesítésben így 167,23 pontot gyűjtöttek és egy pozíciót előreléptek az original utáni álláshoz képest.

GALÉRIA (Gáti András)

GALÉRIA (Gáti András)

Az aranyérmet a tavalyelőtt vb-ezüstérmes, 2009-ben pedig vb-harmadik kanadai Tessa Virtue, Scott Moir kettős szerezte meg. Az élcsoport nem változott a kűr során:az élen álló fiatal kanadai duó (Virtue mindössze 20, Moir pedig 22 éves) a hazai közönség legnagyobb örömére káprázatos gyakorlattal rukkolt elő, s ezzel még növelte is előnyét a rivális amerikai Meryl Davis, Charlie White kettőssel szemben. Harmadikként a világ- és Európa-bajnok orosz Okszana Domnyina, Makszim Sabalin páros zárt. Azzal, hogy Kanadában marad az aranyérem, 34 éves európai „uralom” szakadt meg jégtáncban.

Boldog magyarok

„A reggeli edzésen látni kellett volna bennünket, mintha elfelejtettünk volna korcsolyázni, mindent elrontottunk. Ezek után, bevallom, izgultunk egy cseppet. De ahogy jégre léptünk, és rögtön a kűr elején meghallottuk a tapsot, szó szerint libabőrösek lettünk, tudtuk, minden rendben lesz. Így is volt, nagyon boldogok vagyunk. A lényeg, hogy a publikumnak tetszett, ezúttal ugyanis elsősorban nekik akartunk örömet szerezni. Ők a helyszínen tíz-tizenkét ezren, nem tizenketten vannak, a tévék előtt milliók ülnek, a lényeg, hogy ők élvezzék a produkciót. Ha így van, akkor tapsolnak, és akkor idővel a pontozók is megtapasztalják, hogy mi kell a népnek” – idézte a MOB honlapja Hoffmannt, aki Elek Attilával Torinóban 17. volt.

Eredmény

Ajánlott videó

Olvasói sztorik