Élet-Stílus

Ibrahimovic megmentette a Barcát – videó

A címvédő FC Barcelona döntetlent ért el kedden Stuttgartban a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A Girondins Bordeaux az Olimpiakosz otthonában győzött.

A Barcelona toronymagas esélyesként utazott Stuttgartba, de az első félidőben ritka gyengén játszott. A katalánok védelme átjáróház volt, a hazaiaknál különösen a hétvégén négy gólt szerző Cacau volt elemében. Támadásban semmit nem mutatott a címvédő, Messit és Ibrahimovicot levették a németek a pályáról, a középpálya pedig ötlettelenül tologatta a labdát.
A Stuttgart számos helyzetet elpuskázott, míg végül, teljesen megérdemelten a német-brazil támadó egy remek fejessel vezetést szerzett – a labdát beívelő Gebhartot senki nem támadta, Puyol pedig rosszul helyezkedett.

A folytatásban is sokkal jobban, és ami fontosabb, veszélyesebben futballoztak a németek, szerencséje volt a Barcának, hogy a szünetig nem kerültek nagyobb hátrányba. A spanyolok egyetlen helyzete egy szerencsés Messi-lövés volt, ami Lehmannon megpattanva végül a kapufáról kicsorgott.

A fordulást követően azonnal átvette az irányítást a címvédő, és Ibrahimovic gyors góljával egyenlített. A svéd támadó első lövését bravúrral fogta Lehmann, a kipattanót azonban könyörtelenül bepofozta közelről Ibracadabra.

Az egyenlítő gólt követően ellaposodott a mérkőzés, helyzetek nem voltak egyik kapunál sem, maradt az igazságos döntetlen. A Stuttgartot a bátor első félideji játéka miatt dicséret illeti, de Ibrahimovic gólja megroppantotta a németeket, és megmutatkozott a két csapat közti tudáskülönbség.

A másik keddi meccsen az Olympiakosz vendégeként szerzett egygólos előnyt a Bordeaux a március 17-ei visszavágóra. Ciani az első félidő hajrájában fejelte a mérkőzés egyetlen találatát.


bajnokok ligája, nyolcaddöntő, első meccsek



VfB Stuttgart (német)-FC Barcelona (spanyol) 1-1 (1-0)


Gól: Cacau (25.), illetve Ibrahimovic (52.)
Stuttgart: Lehmann – Celozzi, Delpierre, Tasci, Molinaro – Träsch (Kuzmanovic 57.), Khedira – Gebhart (Rudy 84.), Hleb – Pogrebnyak (Marica 64.), Cacau
Barcelona: Valdes – Puyol, Marquez (Milito 57.), Piqué, Maxwell – Touré (Henry 53.) – Xavi, Busquets – Messi, Iniesta – Ibrahimovic

Olimpiakosz (görög)-Girondins Bordeaux (francia) 0-1 (0-1)


Gól: Ciani (47.)
Olympiakosz: Nikopolidisz – Toroszidisz, A. Papadopoulosz, Mellberg, Raul Bravo – Maresca, Ledesma (Zairi 64.), Stoltidisz – LuaLua, Datolo – Mitroglou (Derbyshire 78.)
Bordeaux: Carrasso – Chalmé, Planus, Ciani, Tremoulinas – Fernando, Sané – Gourcuff – Plasil (Gouffran 83.), Wendel (Jussie 83.) – Chamakh

A visszavágókat március 17-én rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik