Élet-Stílus

Ferguson történetei Wayne Rooney-ról

A Manchester United skót trénere szerint rövid időn belül hős lesz az Old Traffordon Wayne Rooney. Ferguson nagyra tartja a harcos angol támadót, a múlt heti BL-derbit követően vezér született.

Vasárnap a Guardian exkluzív interjút közölt Sir Alex Fergusonnal, a Manchester United skót trénerével. Ebből szemezgettünk.
“Azt szeretem a legjobban, amikor odajön hozzám Rooney, és megkérdezi, hogy milyen csapattal állunk fel a meccsen. Te kimaradsz, válaszolom neki. Mire ő: de most tényleg, milyen csapattal állunk fel a meccsen? Mire én: nem tudom, még nem döntöttem el. De Rooney nem éri be ennyivel. Azt mondja: nekem lenne egy kezdőcsapatom, elmondhatom? És elmondja, hogy ő kiket küldene a pályára. Látszik rajta, hogy ilyesmiken töri a fejét. És majdnem pontosan eltalálja azt a kezdőcsapatot, amelyikre gondolok. Ért a focihoz a srác, az kétségtelen.”

Ferguson szerint Rooney olyan hős lesz az Old Traffordon, mint Eric Cantona vagy Cristiano Ronaldo volt, ráadásul van benne valami Roy Keane harcias mentalitásából is. Ahogy a milánói meccs félidejében leszidta a társait, akik szerinte nem futballoztak teljes odaadással, az jelzésértékű volt: megszületett a vezér. “Látszik rajta, hogy nem tud beletörődni a vereségbe. Szomjúhozza a győzelmet. Minden egyes mérkőzésen. Vele nem foglalkoznak pszichológusok, mint a mai sztárokkal, őt nem pátyolgatják a szülei meg a menedzserei, ő egyszerűen egy régi vágású srác, aki meg akarja mutatni, hogy mit tud a labdával.”

A Manchester United célja ebben a szezonban: megszerezni a 19. bajnoki címet, és zsinórban harmadszor bejutni a BL-döntőbe. S mi a helyzet a Glazer-család ellen tiltakozó szurkolókkal? “A klub adósságai nyugtalanítják a drukkereket, ami természetes dolog. Csakhogy ezek a tulajdonosok, akiket a szurkolók a legszívesebben elűznének, eddig mindenben támogatták az elképzeléseimet. Egyszer sem mondták azt, hogy erre vagy arra nincs pénz. Volt pénz, mindig. Most éppen a középhátvéd Smallingra, akiért 10 millió fontot fizettünk a Fulhamnek. Szóval nehéz dolog igazságot tenni.”

Ferguson kitért Cristiano Ronaldóra is. “Távozásának egyetlen oka volt: el akart menni. Leültünk beszélgetni, és láttam a szemén, hogy menni akar. Azt mondta: főnök, a Real Madridban akarok játszani. A kapcsolatunk továbbra is jó. A múlt héten boldog születésnapot kívántam neki sms-ben. Most volt 25 éves. Azt válaszolta, hogy hiányzom neki. Végül is hat éven át dolgoztunk együtt.”

(Cikkünket partneroldalunktól, a focitipp.hu portáltól vettük át)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik