Élet-Stílus

Ronaldo 2011 végén visszavonul

A brazilok klasszis csatára még két idényt játszik a Corinthiansbn, aztán befejezi sikerekben gazdag karrierjét.

A 33 éves klasszis hétfőn meghosszabbította szerződését a Corinthiansszal, és bejelentette, 2011 végén visszavonul, majd Brazília második legnépszerűbb klubjának nagykövete lesz. „Döntöttem: ez lesz pályafutásom utolsó két éve. Addig igyekszem a legjobbat kihozni magamból, remélem, továbbra élvezem majd a futballt és jelentős trófeákat nyerek a csapattal” – mondta a kétszeres világbajnok, kétszeres aranylabdás csatár, akit nemzetközi szövetség (FIFA) háromszor választott meg az év játékosának.

A „Fenomén” társaival együtt elsősorban Libertadores-kupa-sikerről álmodozik, a legjelentősebb dél-amerikai klubtrófea ugyanis még hiányzik a 100 éves Corinthians gyűjteményéből. A korábban a PSV-ben, a Barcelonában, az Interben, a Real Madridban és az AC Milanban is megfordult brazil sztár még a válogatottságról sem mondott le.

Elmondta: az idei világbajnokságon még szerepelne – igaz, ez nem rajta, hanem Dungán múlik, márpedig a szövetségi kapitány nem töri magát azért, hogy behívja -, de a 2014-es, hazai rendezésű vb-re már bizonyosan nélküle kerül sor. „Mindenki fölött elrepül az idő” – jegyezte meg a vb-k történetének legeredményesebb játékosa (15 gól).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik