Élet-Stílus

Owen letett a focivébéről

A Manchester United támadója nem hisz abban, hogy az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya magával viszi a dél-afrikai világbajnokságra. Gera Zoltán csapattársának viszont igen jók az esélyei.

Michael Owen a BBC-nek adott interjúban kijelentette, hogy letett a világbajnoki szereplésről. “Nagyon régen léptem pályára a nemzeti tizenegyben. A reményt persze soha nem adom fel, de reálisan nézve nincs sok esélyem” – nyilatkozta a 89-szoros válogatott (40 gól), aki legutóbb 2008 márciusában húzhatta fel a címeres mezt.
Az angol válogatott szövetségi kapitánya, Fabio Capello nemrég kijelentette, hogy csak olyan játékosokat visz magával a vébére, akik rendszeresen játszanak a klubjukban. Owen idén csak négy PL-meccsen került be a kezdőbe, a bajnokságban kétszer volt eredményes, az összes kiírásban hét alkalommal.

A Newcastle-től érkezett támadó az idei szezonban legemlékezetesebb produkcióját a Wolfsburg elleni BL-meccsen nyújtotta, amelyet az ő mesterhármasával nyertek meg a Vörös Ördögök. Három gólja ellenére Ferguson a következő bajnokin is csak a kispadra jelölte.

Wolfsburg-Manchester United 1-3


Owennek nincs sok esélye, a fulhami Bobby Zamorát viszont egyre többen követelik a válogatottba. Gera Zoltán csapattársa az elmúlt hetekben ontja a gólokat, egyes hírek szerint ő lehet majd a kihagyhatatlannak tűnő Wayne Rooney éktársa.

Az angol válogatott március 3-án Egyiptom legjobbjaival csap össze, Capello várhatóan a hétvégén nevezi meg a keretet. Az olasz szakembernek május 12-ig kell megneveznie a 35-fős bő keretet, majd június elsejével ki kell jelölnie az utazó 23 játékost.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik