Élet-Stílus

Alonso: életem legjobb autója a Ferrari

Míg a múlt héten igen visszafogottan beszélt a Ferrariról, Fernando Alonso a második jerezi teszt után már nagyon magabiztos.

Fernando Alonso az első jerezi tesztet követően még igencsak óvatosan beszélt új autójáról, az F10-est a tavalyi Renault-jához mérte, de a múlt heti második jerezi gyakorlás után már önbizalomtól duzzadva nyilatkozott.
“Mostanáig ez a legjobb autó, amit valaha is vezettem! Még ki kell elemezni az adatokat, de nagyon bizakodóak vagyunk. Ha más csapatnál lennék, akkor is a Ferrarira figyelnék, mert minden nagyon jól halad” – mondta a spanyol a hétvégén.

Alonso Jenson Button szombati tesztcsúcsától sem ijedt meg, szerinte egyszerű erőfitogtatásról volt szó. A kétszeres világbajnok szerint az igazi válaszokat a csütörtökön Barcelonában induló utolsó teszt adja majd meg.

“Barcelonában, amikor a legfrissebb fejlesztések is megjönnek, majd meglátjuk, hol is állunk a többiekhez képest. A két száraz napon nagyon sokat vezettem, és teljesen elégedett vagyok az autó teljesítményével és megbízhatóságával. Az F10-es nagyon jól fejlődik, aggodalomra semmi okunk.”

“Természetesen van még javítanivaló, mert nem értük még el a maximumot, de már közel járunk. Hogy min kellene javítani? Mindig van valami, de elmondani nem fogom, az olyan lenne, mintha a kapus elmondaná, mi a gyenge pontja, hogy aztán a csatárok oda lőjenek” – tette azért hozzá a ferraris.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik