Élet-Stílus

Fölényes Barca-siker – videó

Gólzáporos győzelemmel melegített a jövő heti BL-derbire a katalán sztárcsapat. Megszakadt a Mallorca tíz meccse tartó hazai veretlensége, a Deportivo kilábalt a hullámvölgyből.

Mind a tíz szezonbeli hazai meccsét megnyerte a Mallorca, szombat este a Sevilla azonban bevette a Son Moix-t. Pedig a hazaiak már az ötödik percben vezettek. A Sevilla fél óra elteltével egyenlített Jesus Navas révén, de a szünetig úgy tűnt elszálltak a reményeik, miután Negredót elzavarta zuhanyozni a játékvezető.
A hazaiak is megfogyatkoztak a félidő hajrájában, és a fordulást követően egyértelmű fölénybe került a Sevilla. A hazaiak kapusa csúnyán benézett egy Dragutinovic-szabadrúgást, majd Navas átadásából Perrotti állította be az 1-3-as végeredményt. A hajrában a vendégektől Zokorát is kiszórták, de ennek már nem volt különösebb jelentősége.

A Barcelona öt ponttal meglépett a második Real Madridtól a Racing Santander legyőzésével. A katalánok az Atlético elleni vereséget követően nem bíztak semmit a véletlenre, és a harmatgyenge ellenfelüket fél óra alatt megszórták. Előbb Iniesta használta ki a belső védők hibáját, majd Henry és Marquez növelte az előnyt szabadrúgásból. Különösen a mexikói találata volt parádés.

Hamar eldőlt az összecsapás, a Barca a folytatásban már a Stuttgart elleni BL-meccsre tartalékolt. Messi a hajrában gondoskodott arról, hogy a második félidőre is jusson egy hazai gól: az argentin remekül ment el a jobb szélen, középre tett labdáját a fiatal Thiago Alcantara vágta be.

Deportivo-Xerex 2-1



primera división, 23. forduló



Real Mallorca-Sevilla 1-3 (1-1)


Gól: Suarez (5.), illetve Navas (23.), Dragutinovic (57.), Perotti (62.)

Piros lap: Ramis (45.), illetve Negredo (25.), Zokora (90.)

FC Barcelona-Racing Santander 4-0 (3-0)


Gól: Iniesta (7.), Henry (29.), Marquez (34.), Thiago (84.)

Deportivo La Coruna-Xerez 2-1 (2-1)


Gól: Guardado (3., 11-esből), Riki (7.), illetve Bermejo (39.)

Vasárnap:
Athletic Bilbao-Tenerife 17
Málaga-Espanyol 17
Osasuna-Valladolid 17 (Sport1)
Real Zaragoza-Sporting Gijón 17
Almería-Atlético Madrid 19 (Sport1)
Real Madrid-Villarreal 21 (Sport1)

Hétfő:
Valencia-Getafe 21 (Sport2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik