Élet-Stílus

Hoppon maradtak a togóiak

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a togóiak fellebbezését, így az ország válogatottja nem lesz érdekelt a 2014-es Afrika-kupa szombaton esedékes sorsolásán.

A CAS most nem foglalkozott magával a kizárással, de közleményben jelezte: ha az afrikai ország nemzeti csapatát később mégis engedik játszani a kontinenstornán, akkor új sorsolást kell tartani. Emmanuel Adebayort és társait az afrikai szövetség (CAF) zárta ki a következő két Afrika-kupáról, mert az együttes visszalépett az idei tornától.

A togóiak azért nem szerepeltek az angolai seregszemlén, mert a torna előtt, január 8-án egy fegyveres csoport megtámadta buszukat. A merényletben hárman – a sofőr, a szövetségi kapitány segítője és egy sajtószóvivő – életüket vesztették, további nyolc személy pedig különböző sérüléseket szenvedett. A csapatot végül a togói kormány rendelte haza, és a CAF elsőfokú döntésénél arra hivatkozik, hogy ez politikai beavatkozás volt. Togó a kizárás mellett 50 ezer dolláros bírságot is kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik