Élet-Stílus

Vancouveri hírmorzsák: Phelps új szerepkörben

Petra Majdic bordasérülés miatt befejezte az olimpiát; az úszófenomén Michael Phelps az amerikai hokicsapat egyik legnagyobb szurkolója; Claudia Pechstein nem indulhat. Rövid hírek.

Bergeré a századik norvég arany

A norvég Tora Berger nyerte csütörtökön a sílövők női 15 kilométeres versenyszámát Vancouverben, és ezzel hazája 100. aranyérmét szerezte a téli játékok történetében.

Marad a női hoki

René Fasel, a nemzetközi szövetség (IIHF) elnöke megerősítette: a női jégkorong marad az olimpiai programban, noha a csoportmérkőzések során óriási különbségű győzelmek születtek Vancouverben, és ezek igencsak felerősítették a „száműzéspárti” hangokat.

Nincs döntés az NHL-esekről

Fasel mellett a Jacques Rogge, a NOB elnöke is szeretné, ha az NHL-ben szereplő játékosok részt vennének a 2014-es szocsi játékokon. A két sportvezető találkozott Gary Bettmannel, a tengerentúli profiliga első számú vezetőjével, aki kifejtette: a klubtulajdonosok és a hokisok szakszervezetének kollektív szerződése a 2010/2011-es szezon után jár le, és csak ezt követően tudnak olimpiai ügyben dönteni. Az oroszok jelezték: őket nem érdekli semmiféle egyezség, ott lesznek a hazai rendezésű viadalon.

Színre lép a magyar pár

A Hoffmann Nóra, Zavozin Maxim kettős is megkezdi a szereplését a téli olimpián, melyen pénteken a kötelező programjaikat mutatják be a jégtáncosok. Hoffmann és Zavozin az idei Európa-bajnokságon – az első közös világversenyen – a tizedik helyen végzett.

Pechstein nem indulhat Vancouverben

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította Claudia Pechstein fellebbezését, így a doppingvétség miatt kétéves eltiltását töltő német korcsolyázó nem állhat rajthoz.

Phelps szurkolt

Az amerikai férfi jégkorong-válogatott „főszurkolója” a nyári olimpiák történetének legeredményesebb sportolója, a 14 aranyéremmel büszkélkedő úszó, Michael Phelps volt a norvégok elleni meccsen, amelyen a tengerentúliak könnyedén, 6-1-re nyertek.

Majdic olimpiájának vége

Bordatörése és mellhártyaszakadása miatt a folytatásban már nem állhat rajthoz a szlovén sífutó, Petra Majdic, aki sérülten is bronzérmet szerzett női sprintben.

Éremtábla – arany, ezüst, bronz

Egyesült Államok 6, 5, 7
Németország 4, 4, 3
Norvégia 3, 3, 2
Kanada 3, 3, 1
Koreai Köztársaság 3, 2, 0
Svájc 3, 0, 1
Franciaország 2, 1, 4
Kína 2, 1, 1
Svédország 2, 0, 1
Ausztria 1, 2, 2
Oroszország 1, 2, 1
Hollandia 1, 1, 1
Ausztrália 1, 1, 0
Szlovákia 1, 1, 0
Csehország 1, 0 1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik