Élet-Stílus

Pljuscsenko a pontozókat hibáztatja

A pontozókat ostorozta Jevgenyij Pljuscsenko azután, hogy a férfiak műkorcsolya versenyében csak második lett az amerikai Evan Lysacek mögött a vancouveri téli olimpián.

„Már nem vagyok felkészülve arra, hogy jól korcsolyázok és veszítek” – jelentette ki a RIA Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva az orosz versenyző, aki címvédésre készült.

A rövid program után élen álló Pljuscsenko szerint a kűrjének elején bemutatott négyfordulatos ugrást a bírók nem az értékének megfelelően pontozták, egyúttal többre tartották az ilyesféle kockázatot nem vállaló amerikai riválisának produkcióját. „Ez műkorcsolya-verseny, nem tánc” – méltatlankodott a 27 esztendős orosz klasszis.

Pljuscsenko középen szeretett volna állni (MTI/EPA)

Pljuscsenko középen szeretett volna állni (MTI/EPA)

A háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok három évet hagyott ki a torinói sikerét követően, és ő lehetett volna az első férfi műkorcsolyázó az amerikai Dick Button (1948, 1952) után, aki megvédi elsőségét az ötkarikás játékokon.

Pljuscsenko az orosz hírügynökségnek azt is mondta, hogy a mostani volt vélhetően az utolsó versenye, míg más források arról számoltak be, hogy a versenyt követő sajtótájékoztatón – tolmács közreműködésével – úgy fogalmazott: nem hagyja abba.

„Jó ugró” – utalt Lysacekre. „Szépen tudja kivitelezni a tripla lutzot, a tripla flipet, igen, és művészi szempontból is jó korcsolyázó. Ugyanakkor, ha egy olimpiai bajnok nem tudja, hogyan kell négyfordulatost ugrani, hát nem is tudom…” – idézte Pljuscsenkót az AP.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik