Élet-Stílus

Az Újpest két pert nyert az MLSZ ellen

A Sport Állandó Választott Bíróság két ügyben is az Újpestnek adott igazat a Magyar Labdarúgó Szövetséggel (MLSZ) szemben.

Az Újpest FC honlapjának csütörtöki híre szerint a 2008/2009-es szezon 30. fordulójában lejátszott Újpest–Fehérvár bajnoki kapcsán történt szurkolói rendzavarások miatt lefolytatott fegyelmi eljárás határozatait a bíróság megváltoztatta, és az eljárást megszüntette. Így az ügyben eddig született valamennyi – a zárt kapus büntetést elrendelő, és a kétmillió forint pénzbüntetést alkalmazó – határozat a hatályát vesztette.
A bíróság szerint az MLSZ megsértette a fegyelmi szabályzatban “az eljárás lefolytatására nyitva álló 5 napos jogvesztő határidőt, ezért az ügyben eddig született valamennyi határozat sérti az MLSZ fegyelmi szabályzatát”. Ez azt is jelenti, hogy a tavaly a 2. fordulóban megrendezett Újpest FC–Kecskemét bajnoki mérkőzés – ezen jogsértő határozat alapján – jogellenesen került zárt sportlétesítményben megrendezésre.

A másik ügyben is helyt adott a bíróság az Újpest FC kereseti kérelmének: a 2009. október 30-án lejátszott Debrecen–Újpest FC bajnokival kapcsolatban kiszabott 300 ezer forint pénzbüntetést is megváltoztatta, s a lila-fehér klubot felmentette a fegyelmi vétség elkövetésének vádja alól.

A bíróság egyelőre szóban hirdette ki az ítéleteket. Az MLSZ és az Újpest egyaránt akkor kíván nyilatkozni az ügyről és annak további menetéről, amikor kézhez kapták az írásos ítéletet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik