Élet-Stílus

Sztrájkolnak az easyJetnél

Az érintett járatokat már korábban törölték. A dolgozók hét sikertelen bértárgyalás után kezdtek munkabeszűntetésbe.

Az easyJet légitársaság schönefeldi alkalmazottainak ötórás figyelmezető sztrájkja lassította a csütörtökön a Berlin-Schönefeld repülőtér utasforgalmát, a légitársaság 14 járatának kiesével. A sztrájk végeztével ismét menetrendszerűen repülnek a társaság gépei Schönefeldről. A munkabeszüntetés miatt érintett viszonylatok járatait már éjszaka törölték a csütörtöki menetrendből.

A sztrájkkal a légitársaság dolgozói képviselő szakszervezet a brit munkaadóra – hét sikertelen bértárgyalási forduló után – akar nyomást gyakorolni annak érdekében, hogy az easyJet schönefeldi bázisán tegye lehetővé üzemi tanács létrehozását és jövőbeni munkaszerződések megkötését.
Az egyik legnagyobb európai diszkont légitársaság, az easyJet 10,5 százalékos bevétel növekedést ért el a tavalyi utolsó naptári negyedévben, folyó pénzügyi éve első negyedévében, egyúttal megemelte idei éves bevétel előrejelzését is. Értékesítési árbevétele a 2008 október-decemberi periódusban 607,5 millió fontra emelkedett az előző év azonos periódusához képest. A negyedév folyamán a társaság 11 millió utast szállított, 9,1 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az egy ülőhelyre eső bevétel 4,2 százalékkal 47,50 fontra, a járatkihasználtság mutatója 2,4 százalékponttal 85,8 százalékra emelkedett. Az egy férőhelyre jutó üzemi eredmény az árfolyam-ingadozásoktól és az üzemanyagár-változásoktól megtisztítva nagyjából változatlan maradt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik