Élet-Stílus

Szaporodnak a balesetek a pécsi színházban

A Pécsi Nemzeti Színház kedd esti előadásán az első felvonás végére teljesen leblokkolt a díszleteket mozgató technika, pár nappal korábban egy méretes alkatrész zuhant a színpadra - írta csütörtökön az Új Dunántúli Napló.

Kritikus állapotban vannak a Pécsi Nemzeti Színház gépészeti berendezései. Előbb vasárnap a Pletykák előadásán zuhant le az egyik lámpáról egy 3 kilós lencse – a több méter magasból érkező méretes alkatrész halálos balesetet is okozhatott volna, szerencsére nem talált el senkit a színpadon.

Kedd este pedig az Elveszett levél nagyszínpadi előadásán az első felvonás végére teljesen leblokkolt a díszleteket mozgató technika. Még a vezérlőpultot sem lehetett bekapcsolni, így Balikó Tamás a legfontosabb jelenetnél kiment a színpadra, és elmondta, hogy most minek kellene történnie, hogyan kell elképzelni a pódiumot, milyen más háttérelemekkel.

A teátrum igazgatója a lapnak elmondta, szerdán egész délelőtt szerelte a karbantartó cég a berendezést, és sikerült átmenetileg megjavítani a vezérlő pultot, így remélhetőleg néhány előadást kiszolgál majd. Bár erre garancia nincs, ilyen eszközökkel bármelyik este bekövetkezhet hasonló probléma – olvasható a baranyai napilapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik