Élet-Stílus

Ronaldo: három gólt lövünk a Lyonnak

Az odavágón elszenvedett vereség ellenére a Real Madrid játékosai és trénere is magabiztosan várják a három hét múlva esedékes visszavágót. A francia együttes edzője bízik abban, hogy nem a bíró fog dönteni.

A Real Madrid sorozatban harmadszor is kikapott az Olympique Lyon vendégeként a Bajnokok Ligájában. A francia csapat otthonában a királyi gárda 1-0-s vereséget szenvedett, és csak a hazai támadók gyenge helyzetkihasználása miatt nem dőlt el idő előtt a párharc. Hiába volt többet a labda a spanyoloknál, a kapu előtt sokkal veszélyesebben futballozott a Lyon, és némi szerencsével négyet is berámolhatott volna Casillasnak.

A vereség ellenére nem volt csalódott Cristiano Ronaldo a mérkőzést követően, feltehetően ő is érezte, hogy mázlija volt a csapatnak. „Egy idegenbeli vereség benne van a pakliban, nem kell kétségbe esnünk. Van annyira jó csapat a Real Madrid, hogy hazai pályán két-három góllal nyerjünk” – mondta a lefújást követően 2008 aranylabdása.
A portugálhoz hasonlóan a Real a másik nyári sztárigazolását, Kakát is levette a pályáról a Lyon. „A Bajnokok Ligájában csak szenvedések árán lehet messzire eljutni. Nagyon nehéz lesz a visszavágó, de meg vagyok arról győződve, hogy képesek leszünk megfordítani a párharcot” – mondta a brazil, akinek alig volt értékelhető megmozdulása a Lyon ellen.

A királyi gárda trénere sem aggódik, annak ellenére, hogy a csoportkört 15 góllal záró csapatának szinte nem is volt komoly helyzete. „Nehéz meccsre számítottunk, a Lyon nagyon erős csapat. Az eredménynek nem örülök, de biztos vagyok abban, hogy ott leszünk a negyeddöntőben. Támadásban nem voltunk elég kreatívak, keveset mozogtunk a labdával, és anélkül” – elemezte a vereség okait Manuel Pellegrini.

Francia kollegája is optimistán tekintett a március 10-ei visszavágó elé. „Az ilyen meccsek miatt egyedülálló sorozat a Bajnokok Ligája. Óriási nyomás fog ránk nehezedni a Santiago Bernabeúban, bízom benne, hogy egy ilyen bíró fújja majd a meccset, aki nem hagyja magát befolyásolni a körülményektől” – nyilatkozta Claude Puel.

„Örülök, hogy nyertünk, remélem, hogy az egygólos előny elég lesz a visszavágóra. Sajnálom, hogy nem sikerült újabb gólokat lőnünk, így három hét múlva még jobban kell futballoznunk.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik