Élet-Stílus

Ferguson: Rooney pusztító formában van

A Manchester United menedzsere nem meglepő módon Wayne Rooneyt dicsőítette a milánói BL-mérkőzés után, míg kollégája felvetette: az AC Milan képes 2-0-ra nyerni az Old Traffordon.

Az angol bajnok a szerencsével sem állt hadilábon, de elsősorban a duplázó Wayne Rooneynak köszönheti azt, hogy egygólos előnyt szerzett idegenben, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Sir Alex Ferguson nem fukarkodott a dicsérő jelzőkkel, amikor az angol csatárra terelődött a szó a meccset követő sajtótájékoztatón.

A skót edző – újságírói kérdésre – elmondta, „az alapvető képességeit tekintve” Rooney Lionel Messivel és Cristiano Ronaldóval van azonos szinten. „Mindig is állítottam, hogy egyike a világ legjobb csatárainak, és ezt hétről hétre bizonyítja is. Pusztító formában van, különösen az utolsó két hónapban ment át látványos javuláson” – így Sir Alex, aki szerint a most 25 gólnál járó csatár 30 fölött zárja a szezont, pályafutása során először.

A manchesteri szakvezető elismerte, 3-2-es győzelme ellenére a csapata nem a legjobb formájában futballozott kedden este a San Siróban – valóban sok múlott az ellenfél gyatra helyzetkihasználásán. „Akár még több gólt is kaphattunk volna. Az első 20 perc számunkra meglehetősen rosszul alakult, kissé meg is zavarodtunk, de amint összekaptuk magunkat, már sokkal jobban futballoztunk” – elemezte a látottakat 68 éves mester.

A nála 28 évvel fiatalabb brazil Leonardo is szóba hozta a helyzetkihasználást. „A helyzeteink alapján több gólt kellett volna szereznünk, a Manchester United viszont valamennyi lehetőségét kihasználta…”

„A gólszerzés olykor centiméterek kérdése. Nagyon jól kezdtünk, de képtelenség ilyen nagy tempóban futballozni 90 percen át. A játékosaim mindent megtettek, nem tudom hibáztatni őket” – nyilatkozta az AC Milan brazil trénere, aki egyáltalán nem tartja elképzeletlennek, hogy tanítványai 2-0-ra nyernek március 10-én az Old Traffordon.

David Beckham, a manchesteri aréna egykori ünnepelt hőse szerint is van esély a továbbjutásra. „A 1-3-nál a második gólunk azt jelentette, hogy versenyben maradtunk, de egy Manchester-szintű csapat ellen egyszerűen nem lehet büntetlenül elhibázni ennyi gólszerzési lehetőséget” – mondta a 34 éves angol játékos. Beckham elárulta: bár most az AC Milan sikereiért feszül meg, megmaradt a Manchester United szurkolójának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik