Élet-Stílus

BL: kikapott a Real és a Milan – videó

Az első félidőben lefocizta a Manchester Unitedet az AC Milan, de a szünet után fokozatosan elfáradtak Ronaldinhóék, és végül 2-3-as vereséget szenvedtek hazai pályán a BL-nyolcaddöntő első meccsén. A Lyon sovány előnyt szerzett a madridi visszavágóra.

Pikánsnak érkezett a Manchester United milánói vendégjátéka, hiszen a hazai csapatban meglepetésre a kezdőben kapott helyet a korábban tíz évet az angoloknál lehúzó David Beckham. Az előjelek egyértelmű Manchester fölényt ígértek, de a milánóiak alaposan meglepték a tavalyi finalistát.
Gyorsan, pontosan passzolt a Milan, elsősorban Ronaldinho volt elemében, de Beckham is látványosan küzdött, mindenképpen bizonyítani akart volt csapata ellen. Az angolok még fel sem ocsúdtak, amikor a harmadik percben van der Sarnak a hálóból kellett kikotornia a labdát. Beckham beívelését röviden vágta ki Evra, Ronaldinho pedig azonnal rátűzte, igaz a lövése megpattant Carricken, így van der Sarnak esélye sem volt.

A bekapott gól után is meglepően gyámoltalanul futballozott a United, Huntelaar könnyedén növelhette volna a Milan előnyét. Az angolok lassan felvették a mérkőzés ritmusát, de túl sok labdát eladták. Ferguson őrjöngött a kispad mellett, de az első épkézláb MU-támadást követően már ujjongott. Fletcher ment el szép csellel a bal szélen, a középre adott labdáját nem találta el Scholes, ám a középpályás támaszkodó lábáról a hálóba csorgott. Óriási szerencséje volt a Vörös Ördögöknek.

Ritka mákos gólt lőtt Scholes (MTI)

Ritka mákos gólt lőtt Scholes (MTI)

A szünet után lassan kezdett elfáradni a Milan, nem bírták tartani a saját maguk által diktált gyilkos tempót. Rooney a csetlő-botló védők között két fejesgóllal eldöntötte a párharcot, és ezen az sem változtatott, hogy a hajrára még egyszer összekapta magát a Milan, és a csereként érkező Seedorf egy parádés góllal szépített. A vége 3-2-es vendégsiker, az olaszoknak minimum két gólt kellene lőniük az Old Traffordon.

A másik keddi nyolcaddöntő negyedennyi izgalmat sem hozott. A Real Madrid sorozatban harmadszor kapott ki a Lyon vendégeként, igaz az 1-0-s eredményt azt jelenti, hogy a párharc még korántsem dőlt el.

A madridiak meglepően gyengén játszottak. A középpályán rengeteg volt az eladott labda, igazán komoly helyzete nem is volt a spanyoloknak. A Lyon ezzel szemben sokkal nagyobb aranyban is győzhetett volna, ha a ziccereit nem szórakozza el. A mérkőzésegyetlen találatát Makoun szerezte nem sokkal a fordulást követően: a középpályást senki nem támadta, a felezővonaltól a kapu előteréig kocogott, és 18 méterről kilőtte a jobb sarkot.

bajnokok ligája, nyolcaddöntő, első meccsek

Olympique Lyon (francia)-Real Madrid (spanyol) 1-0
Gól: Makoun (47.)
Lyon: Lloris – Réveillere, Cris, Boumsong, Cissokho – Govou, Makoun, Toulalan, Pjanic (Kallstrom), Delgado (Bastos 90.) – Lisandro (Gomis 82.)
Real Madrid: Casillas – Arbeloa, Sergio Ramos, Raúl Albiol, Marcelo (Garay 46.)– M. Diarra, Xabi Alonso, Granero – C. Ronaldo, Kaká – Higuaín (Benzema 64.)

AC Milan (olasz)-Manchester United (angol) 2-3 (1-1)
Gól: Ronaldinho (3.), Seedorf (85.) illetve Scholes (36.), Rooney (66., 76.)
Piros lap: Carrick (93.)
Milan: Dida – Bonera, Nesta, Thiago Silva, Antonini (Favalli 36.) – Beckham (Seedorf 72.), Pirlo, Ambrosini – Ronaldinho, Pato, Huntelaar (Inzaghi 77.)
MU: van der Sar – R. Da Silva (Brown 93.), Ferdinand, Jonathan Evans, Evra – Nani (Valencia 65.), Carrick, Scholes, Fletcher, Park – Rooney

Ajánlott videó

Olvasói sztorik