Élet-Stílus

Már a Barcelona sem veretlen – videó

A Barcelona veretlenségi sorozatának az Atlético Madrid vetett véget a Primera División 22. fordulójában.

Az Atlético tett pontot a Barcelona veretlenségi sorozatának végére. A címvédő ezt megelőzően május 23-án, az Osasunával szemben nyelte le utoljára a vereség keserű piruláját. A madridi fellépés előjelei sem voltak túl kedvezőek a Barca számára, hiszen Pep Guardiola vezetőedző sérülések és eltiltások miatt felforgatott védőnégyest volt kénytelen a pályára küldeni (ráadásul Keita már a 9. percben kidőlt…), ugyanakkor a támadásban jeleskedő sztárok közül Xavi, Iniesta, Messi és Ibrahimovic is „beöltözött”.

Utóbbi egy szögletet követően be is talált, csakhogy akkor már kétgólos előnyben volt az Atlético. A 10. percben Forlán 16 méterről mattolta Valdest, de a gólban a saját térfelén labdát szerző, két barcelonai játékost hintába ültető, majd mesés indítással előrukkoló Reyes is főszerepet játszott. Szűk negyedórával később Simao szabadrúgásból duplázta meg a hazai előnyt.

Ibrahimovic szépítése után ugyan átvette a játék irányítását a Barca – összességében 61-39 százalékban birtokolta a labdát – egyenlítenie azonban nem sikerült, sőt, nagy helyzetet sem igen tudott kidolgozni. Ugyanakkor az Atlético Madrid ellentámadásaiban több esetben is benne volt az újabb gól lehetősége, de az eredmény már nem változott.

A Barca veresége ellenére is vezeti a bajnokságot, ámbátor már csak két pont az előnye a Real Madriddal szemben. Az Atlético Madrid jelenleg 11. a Primeta División tabelláján.

Xavi is kidőlt

Újabb meghatározó emberét veszítette el a Barcelona: Xavi várhatóan két hétig nem léphet pályára, miután a vasárnapi bajnokin combsérülést szenvedett. Xavi mellett jelenleg Seydou Keita, Yaya Touré, Daniel Alves, Dmitro Csigrinszkij és Eric Abidal játékára sem számíthat Josep Guardiola, a katalán csapat vezetőedzőe.


Primera División, 22. forduló:


Atlético Madrid-Barcelona 2-1 (2-1)


Gól: Forlán (9.), Simao (23.), ill. Ibrahimovic (27.)

Sevilla-Osasuna 1-0 (1-0)


Gól: Fabiano (35.)

Espanyol-Deportivo La Coruna 2-0 (1-0)


Gól: Verdú (39.), Callejón (59.)

Kiállítva: Tomás (55., Deportivo)

Getafe-Almería 2-2 (0-0)


Gól: Casquero (55.), Soldado (70.), ill. Piatti (46.), Soriano (93.)

Racing Santander-Málaga 0-3 (0-2)


Gól: Wellington (8.), Caicedo (34.), Obinna (66.)

Kiállítva: Tchité (80., Santander)

Valladolid-Real Zaragoza 1-1 (1-1)


Gól: Costa (22.), illetve Suazo (39.)

Kiállítva: Herrera (65., Zaragoza)

Szombaton játszották:

Villarreal-Athletic Bilbao 2-1
Xerez-Real Madrid 0-3
Sporting Gijón-Valencia 1-1

Hétfő:

Tenerife-Real Mallorca, 21:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik