Élet-Stílus

Robog a Roma, süllyed a Fiorentina – videó

Megállíthatatlannak tűnik Claudio Ranierivel az AS Roma. A fővárosiak újabb magabiztos győzelemmel erősítették meg helyüket a tabella második helyén. A Fiorentina viszont képtelen nyerni.

Helyzetek sokaságát hozta a Roma-Palermo mérkőzés az olasz bajnokság 24. fordulójában. A gólok azonban csak az egyik oldalon potyogtak: a Roma 4-1-re verte szicíliai riválisát.
A farkasoknál nagyot futballozott Matteo Brighi, aki duplázott a találkozón. Betalált az a Julio Baptista is, akinek ez volt a szezonbeli első találata a Románál. A brazil már a tizenötödik bajnoki mérkőzésén lépett pályára, igaz, ezeken korábban csak 379 percet kapott. A Roma negyedik találata John Arne Riise nevéhez fűződik, a norvégnak ez már a engyeidk gólja volt a Serie A idei kiírásában.

“Forza Napoli” – nyilatkozta a mérkőzés után a duplázó Brighi, aki ezzel arra utalt, hogy a ma esti Napoli-Inter találkozón a hazaiak győzelme jól jönne a bajnoki aranyra hajtó Roma számára.

A Roma szárnyal Claudio Ranierivel: a gárda mérlege a szezon közben érkezett trénerrel november 1-e óta 17 győzelem és 3 döntetlen.

Formába lendült a Sampdoria is, amely 2-0-ra győzött a Fiorentina ellen – Luigi Del Neri együttese (Cassano nélkül) egymás után négyszer győzött a ligában. A Fiorentina a meccs elején elképesztően peches volt: Prandellinek már az első negyedóra után le kellett cserélnie két játékosát (Gamberini, Santana) sérülés miatt. Ráadásul a Samp vezető gólja előtt Semioli fejese az egyik vendégvédőről hullott a hosszú sarokba.

A Sampdoriának hét mérkőzés után sikerült újra győznie a Fiorentina ellen. A Samp győztes góljait két “ex”, Semioli és Pazzini lőtte.

A Fiorentina bajnoki sorozata katasztrofális: a violák az utolsó öt bajnokijukon csak 1 pontot kapartak össze. A csapatnak ráadásul jövő héten a BL-ben a Bayern ellen kell majd bizonyítania.

serie a, 24. forduló

Sampdoria-Fiorentina 2-0 (2-0)
Gól: Semioli (16.), Pazzini (40.)

AS Roma-Palermo 4-1 (1-0)
Gól: Brighi (33., 62.), Baptista (53.), Riise (83.), illetve Miccoli (80., 11-esből)

Pénteken játszották:
AC Milan-Udinese 3-2

Vasárnapi meccsek:
Cagliari-Bari 15
Catania-Atalanta 15
Chievo-Siena 15
Juventus-Genoa 15 (Sport1)
Livorno-Bologna 15
Parma-SS Lazio 15
SSC Napoli-Internazionale 20:45 (Sport2)

(Cikkünket partneroldalunktól, a focitipp.hu portáltól vettük át)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik