Élet-Stílus

Világcsúcsközelben a magyar gyorskorcsolyázó

Knoch Viktor rövidpályás gyorskorcsolyázó úgy érzi, hogy leginkább 500 méteren van esélye jó eredmény elérésére a vancouveri téli olimpián.

Knoch – aki Darázs Péterrel együtt közép-európai idő szerint vasárnap hajnalban 1500 méteren áll rajthoz, így ők ketten a játékok első magyar szereplői – elmondta: ugyan három távon indul, de leginkább 500 méteren a legjobbak az esélyei.
“Ezen a távon egy év alatt is sokat javultam. Az egyik amerikai Világkupa előtt még 41 másodperc volt a világcsúcs, ott levitték 40,6-ra, de én is 40,8-at mentem. A 500 után inkább az 1000 métert mondom, ebből adódóan talán az 1500 megy a legkevésbé. De ez nem azért van, mert ezen gyengébb lennék, itt a legerősebb a mezőny. Az ázsiaiak hosszú távon a legjobbak, és őket nagyon nehéz megverni” – írta Knoch, aki négy éve, Torinóban 1500-on ötödik lett.

A magyar olimpikon elárulta, a csapat eddig egyetlen alkalommal látogatott el Vancouver belvárosában, a versenyzők, vezetők kicsit vásárolgattak, és voltak helybéliek, akik fotózkodni akartak velük. Megjegyezte: érezhetően egyre magasabbra “szökik” az olimpiai láz, csak az eső ne esne…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik