Élet-Stílus

Spanyol Kupa: a hőstett nem ért továbbjutást – videó

A Sevilla után az Atlético Madrid is bejutott a Spanyol Király Kupa döntőjébe, miután 6-3-as összesítéssel búcsúztatta a Racing Santandert.

A továbbjutás kérdése lényegében már az ovavágón eldőlt, miután az Atlético a Vicente Calderónban 4-0-ra legyőzte ellenfelét. A visszavágón ugyan gyorsan megszerezte a vezetést a Santander, de Juan Valera az öngólja után kisvártatva javított: Jose Antonio Reyes szabadrúgásánál olyannyira megzavarta José Moratónt, hogy a védő a saját kapujába helyezett – a hálóőr még belepaskolt a labdába, de nem tudott védeni.

Ha valakinek még ezután is volt kétsége afelől, hogy ebből a párharcból melyik csapat lesz ott a május 26-án esedékes kupadöntőben, az legfeljebb a 69. percig bízhatott a váratlan, meglepő fordulatban. Christian Fernandez kiállítása miatt ugyanis tíz emberre fogyatkozott a Santander, ráadásul Jurado révén akkor már a fővárosi csapat vezetett.

A csattanó ugyanakkor még hátravolt: a hősiesen küzdő hazaiak az utolsó percekben megfordították az állást, ezzel megnyerték a mérkőzést – mondhatni, szépen búcsúztak -, viszont 6-3-as összesítéssel az Atlético Madrid jutott be a kupasorozat fináléjába.

„Nagyon komolyan vettük ezt a mérkőzést is, nem gondolom, hogy a Santandernek egy percig is volt esélye a továbbjutásra” – mondta Quique Flores, a madridiak szakvezetője.

Az Atlético korábban 17-szer volt érdekelt a kupadöntőben, és ebből kilenc alkalommal győztesen hagyta el a pályát. A Sevilla négy győztes és két vesztes döntőn van túl.
Spanyol Király Kupa, elődöntő, visszavágó:
Racing Santander-Atlético Madrid 3-2 (1-1)
Gól: Valera (2., öngól), Xisco (89.), Tchité (90.), ill. Moraton (8., öngól), Jurado (61.)
Kiállítva: Christian Fernandez (69., Santander)
Továbbjutott: az Atlético Madrid, 6-3-mal.

Szerdán játszották:
Getafe-Sevilla 1-0
Továbbjutott: a Sevilla, 2-1-gyel.

A döntőt május 26-án rendezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik