Élet-Stílus

Tiszta lappal Vancouverben

admin
admin

2010. 02. 09. 15:40

Az összes magyar indulót a kiutazást megelőzően ellenőriztek a MACS munkatársai. A tesztek egytől-egyig negatív eredményt hoztak.

Valamennyi magyar induló doppingellenőrzése negatív eredménnyel zárult – közölte kedden az MTI-vel a pénteken kezdődő, vancouveri téli olimpiával kapcsolatban a sportot felügyelő Önkormányzati Minisztérium.
Az ÖM közleménye szerint a Nemzeti Doppingellenes Koordinációs Testület arról tájékoztatta a tárcát, hogy a Magyar Antidopping Csoport (MACS) a kiutazást megelőzően valamennyi versenyző doppingellenőrzését elvégezte.

A 16 fős küldöttség tagjait összesen 63 alkalommal keresték fel a MACS ellenőrei – a doppingellenőrzések költségeit 41 esetben az ÖM, 21 alkalommal pedig a Magyar Olimpiai Bizottság finanszírozta, további egy esetben szövetségi megrendelés alapján végezték el a vizsgálatot.

A válogatott kerettagok a felkészülés során a Nemzetközi Olimpiai Bizottság doppingellenes szabályairól és a tiltó listán szereplő szerekről és módszerekről is tájékoztatást kaptak a MACS-tól – hangsúlyozta a minisztérium.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.