Élet-Stílus

Kevés hó a téli olimpia helyszínein

Változatlanul gondot jelent a hóhiány a pénteken rajtoló vancouveri téli olimpia több helyszínén, így a tájakat nem a fehér, hanem a zöldes barna szín jellemzi.

A kedvezőtlen időjárás miatt a síakrobatika és a hódeszka versenyeinek otthont adó, a vancouveri olimpiai falutól 30 km-re fekvő Cypress-hegységben több hivatalos tréninget el kellett halasztani.
A szervezők nem estek kétségbe, mert – ahogyan azt Tim Gayda sportigazgató-helyettes elmondta – a héten már jönnek a “mínuszok”, és akkor lesz esély a havazásra is.

A helybéliek amúgy a korábbi égi áldásból már tettek félre, konzerválták a havat, de az elraktározott tartalékot csak végszükség esetén vetnék be.

az alpesi síelőknél nincs hóhiány

A magyar alpesi síelők nyugodt körülmények között készülhetnek a pénteken kezdődő vancouveri téli olimpia versenyszínhelyén, Whistlerben. “A Whistler-hegységben két és fél méteres hó van – mondta Kovács Barna szövetségi kapitány. – Igaz, nincs az a megszokott hideg, de a pályák kemények, jól elő vannak készítve. Vasárnap ismét csak szabadon síeltünk, akklimatizálódtunk. Várjuk a versenylécek, a szervizfelszerelések érkezését, kapus edzést csak utána tervezhetünk. Minden nemzetnek külön szervizhelységet biztosítottak a pálya aljában, az erre a célra kiépített fűtött mélygarázsban. A kiszolgálás, a szervezés tökéletes. Igyekszünk felnőni hozzá.” A téli játékokon három magyar alpesi síző indul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik