Élet-Stílus

Késeltek az olasz focihuligánok

Az olasz labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában történt szurkolói rendbontások miatt az olasz belügyminiszter, Roberto Maroni komoly szankciókat helyezett kilátásba.

A vasárnapi Fiorentina-AS Roma találkozó előtt nagyjából 200 hazai szurkoló flakonokkal, kövekkel és más tárgyakkal támadt neki a vendégcsapat ultráinak. Az összetűzés következtében több rendőrautó is megsérült. A letartóztatott szurkolók között van egy 17 éves Fiorentina-drukker is, akinek erőszakos viselkedése és a rendőrökkel való szembeszegülése miatt került bilincs a kezére.
A szintén vasárnapi Udinese-Napoli mérkőzés előtt hét ember, közte három rendőr sérült meg. Az összecsapás még a meccs előtt tört ki, három Napoli-szurkolót késszúrás okozta sérülésekkel kellett kórházba szállítani. Összesen tíz szurkolót állítottak elő. A rendőrség végül könnygáz segítségével választotta szét a verekedőket.

Az olasz belügyminiszter, hogy megfékezzék a további rendbontásokat, a bajnokság végéig teljes utazási tilalmat helyezett kilátásba a Napoli drukkereinek. A dél-olaszországi csapat vezetőedzője, Walter Mazzari is elítélte az Udinében történteket: “Ezek nem szurkolók. Ezek bűnözők, akikkel szemben ennek megfelelően kell eljárni” – nyilatkozta Mazzari.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik