Élet-Stílus

Fiókcsapatokat indítanak az F1-es istállók

A Red Bull, a Renault és a Lotus is saját fiókcsapatokat indít az idei szezonban a különböző kisebb versenysorozatokban.

A Renault autóbemutatója után, hétfőn jelezte a GP2-es DAMS-csapat, hogy a 2010-es idényben a Renault F30-asának festésével megegyező színekben indítja majd autóit, amelyeket a két Forma-1-ben tartalékos, a Renault-csapatfőnök Eric Boullier Gravity istállójához tartozó belga Jerome D’Ambrosio és a holland-kínai Ho-Pin Tung vezet majd.

A Renault mellett az egyik idei új belépő, a Lotus is saját fiókcsapatot indít, a maláj hátterű brit alakulat a World Series by Renault-ban (WSR) lesz jelen. A csapat tesztpilótája, a maláj Fairuz Fauzy eddig MoFaz névre hallgató alakulatát Lotus F1 Racing Junior Teamre keresztelik, és a 3.5-ös Formula Renault-gép az F1-es „bátyus” – egyelőre nem ismert – festését is megkapja. A másik pilóta a cseh Jan Charouz lesz.

Tung és D'Ambrosio a GP2-ben vezet majd egy ugyanilyet (MTI/EPA)

Tung és D’Ambrosio a GP2-ben vezet majd egy ugyanilyet (MTI/EPA)

Bár szinte nincs is olyan motorsport szakág, amelyben a Red Bull ne vállalna szerepet, a formaautós téren az elmúlt két évben a GP2 felől a Brit Forma-3 és a WSR felé fordult – Brendon Hartley, Jaime Alguersuari, Daniel Ricciardo útja ez -, idén azonban az újonnan induló GP3-as sorozatban a Forma-1-es csapat közvetlenül is megjelenik, hiszen Mark Webber és a csapatfőnök, Christian Horner MW Arden néven saját alakulatot indít.

A Ferrari ugyan ilyen szinten nem folyik bele az utánpótlásnevelésbe, de a decemberi tesztek után a szárnyai alá vette a tavalyi F3 Euroseries-bajnokot, a francia Jules Bianchit, aki a Forma-3 után a GP2-ben is az ART-vel indul, ez pedig jó esélyt jelent a győzelemre – Nico Rosberg, Lewis Hamilton és Nico Hülkenberg is velük lett bajnok, az utóbbi kettő ráadásul közvetlenül a szintén velük szerzett F3-as győzelem után.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik