Élet-Stílus

Tizennégy éves fiút lőttek le az ultrák – videó

Az angolai események, illetve a Salvador Cabanas és Juan Carlos Silva elleni támadások után újabb áldozatokat követelt a szurkolói erőszak.

Egy 14 éves fiú három fejlövést lövést kapott, további két szurkoló pedig megsérült, amikor az autópályán megálló, a Newell’s Old Boys szurkolóit szállító buszt megtámadták.

A külföldi hírügynökségek jelentése szerint a busz épp hazafelé tartott Buenos Airesből a Huracán elleni 2-1-re elveszített argentin bajnoki mérkőzéséről, amikor defekt miatt helyi idő szerint csütörtök hajnali négy órakor meg kellett állnia a fővárost Rosarióval összekötő autópályán, Las Flores közelében, mintegy 250 km-re északra Buenos Airestől.

A fiút az AFP jelentése szerint három lövedék találta el a fején. Egy 28 és egy 42 éves férfi is megsérült – egyikük a hasán, másikuk a nyakán -, de ők nincsenek életveszélyben.

Argentin ultrák – barras bravas:

„Egyiküket hason találta egy lövedék, míg a másik szurkolót nyaklövés érte. Egy 14 esztendős gyereket viszont négyszer is eltalálták – ebből háromszor a fején” – összegzett a rendőri erők szóvivője.

A fiút a Hospital de Emergencias Clemente Alvarez kórházba szállították – az állapotáról szóló beszámolók eltérnek (eleinte halottnak hitték), egy biztos: kritikus, élet és halál közötti. Később kiderült, hogy az aszfaltot feltehetően korábban éles tárgyakkal szórták fel, az elkövetők biztosra mentek.

Bár a rendőrség nem bocsátkozott találgatásokba, a sajtó szerint nem kizárt, hogy a rajtaütés a buszon utazókkal összeszólalkozó másik Newell’s Old Boys szurkolói csoportosuláshoz köthető. Szemtanúk szerint a támadók gépfegyvereket használtak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik