Élet-Stílus

Egyenlített a Pécs

A MiZo Pécs hazai pályán legyőzte a lengyel Krakówot a női kosárlabda Euroliga nyolcaddöntőjének második mérkőzésén, ezzel 1-1-re kiegyenlített a párharcban.

Kedden a Pécs legjobbja, a kontinenssorozatban 15,3-as pontátlaggal büszkélkedő Vajda Anna csuklórepedése miatt nem léphetett pályára az alapszakaszt 4/6-os győzelmi mérleggel záró baranyaiaknál a Kraków csarnokában, amely lenyűgöző, 9/1-es mutatóval fejezte be az Euroliga csoportkörét.

A 80-53-as lengyel siker nem sok jóval kecsegtetett a folytatásra, de Iványi néhány triplával csakhamar lehűtötte a vendégek lelkesedését. A szenzációs első negyedet hasonló második követte, a házigazdák fokozatosan növelték az előnyt, ekkor már Ohlde is remekelt. A félidőben 38-28 volt az állás.

Fordulás után megtorpantak Füzy Ákos tanítványai, miközben a túloldalon a spanyol Marta Fernandez és a brazil Iziane Castro Marques elkapta a fonalat, és a lengyelek átvették a vezetést.

51-54-ről induló zárófelvonásban mindent beleadtak a baranyaiak, három krakkói pontra 15-tel válaszoltak, a fáradhatatlan Iványi ekkor már 24 (!) pontnál tartott. A rivális a hajrában 68-60-ról 68-64-re feljött, ám ezt követően már nem született kosár, így a Pécs fogcsikorgatva kiharcolta a folytatást. A párharc utolsó felvonására szerdán kerül sor Krakkóban.

Füzy Ákos vezetőedző:
“Ma meg akartuk őrizni a méltóságunkat, és ki akartuk vívni a közönség szeretetét, bizalmát. Ez sikerült, mert az első félidőben szenzációsan játszottunk, a másodikban pedig fel tudtunk állni a padlóról. Hozzá kell tennem, hogy Iványi Dalma extraklasszis teljesítményt nyújtott, nemzetközi viszonylatban is kimagasló a 24 pont, 11 lepattanó és 10 gólpassz, azaz a tripla-dupla. Kinn nem engedhetjük majd meg magunknak, hogy ismét magára találjon az ellenfél, nagy taktikai fegyelemre lesz szükségünk, és ha megint akad egy-két vezéregyéniség, akkor lehet esélyünk.”

női kosárlabda euroliga

Nyolcaddöntő, 2. mérkőzés:
MiZo Pécs -Kraków (lengyel) 68-64
(24-19, 14-9, 13-26, 17-10)
A legjobb dobók: Iványi 24, Ohlde 14, Fegyverneky 9, illetve Fernandez 16, Burse 16, Castro Marquez 14
A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1
Az utolsó találkozóra szerdán kerül sor Lengyelországban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik