Élet-Stílus

Capello leváltotta Terryt

Fabio Capello az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya leváltja csapatkapitányi posztjáról John Terryt. Az angolokat Rio Ferdinand vezeti majd a világbajnokságon.

Pénteken az angol szövetség (FA) bejelentette, hogy Capello meghozta döntését azok után, hogy személyesen találkozott a játékoséval.

A csapatkapitányi posztra 2006-ban kinevezett, majd két évvel később Capello által pozíciójában megerősített 29 esztendős futballista pénteken a Wembley-ben megbeszélést folytatott a szövetségi kapitánnyal, s végül a közvéleményre hallgató szakvezető leváltotta a játékost.

“Hosszas tépelődés után úgy döntöttem, a csapat szempontjából az lesz a legjobb, ha elveszem Terrytől a kapitányságot” – nyilatkozta Capello. „Kapitányként Terry tökéletes választásnak bizonyult, ám át kellett gondolnom a helyzetet, s úgy érzem, a csapat egészét tekintve a lehető legkézenfekvőbb döntést hoztam meg. Amikor Terryt választottam, kijelöltem a helyettesét (Rio Ferdinand) is, s nem óhajtok további módosításokat hozni.”

A kapitány lépését a Chelsea játékosa elfogadta, s egy szűkszavú közleményben már pénteken reagált a történésekre:
„Tisztelettel elfogadtam Fabio Capello választását. A magam részéről továbbra is mindent megteszek a válogatottért.”

Capello csütörtökön kifejezetten Terry miatt szakította meg svájci kényszerszabadságát – a szakember térdműtéten esett át – s a londoni intermezzo után szombaton Lengyelországba repül, ahol vasárnap a 2012-es Eb csoportselejtezőinek sorsolását tartják.

A botrány kipattanása óta Capellót segédje, Franco Baldini képviselte, a menedzser hétfő óta több megbeszélést is folytatott az angol szövetség illetékeseivel, többek között Lord Triesman elnökkel, Ian Watmore ügyvezetővel és Adrian Bevington sajtófőnökkel.

Terry hatalmas vihart kavart azzal, hogy házas emberként, egy ikerpár édesapjaként „elcsábította” egykori játékostársa (nem utolsósorban barátja…), a jelenleg a Manchester City alkalmazásában álló Wayne Bridge barátnőjét. Miután kitudódott kapcsolata Vanessa Perroncel francia színésznő-modellel, az angol közvélemény ellene fordult: sokak szerint nem bizonyult méltónak arra, hogy a világbajnokságra kijutó Anglia csapatkapitánya legyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik