Élet-Stílus

A miénk Közép-Európa leggyorsabb internete

A fővárosi Dunakorzón már most, áprilistól pedig a belváros új főutcáján, a Kálvin tértől a Szabadság térig tartó 3,3 kilométeres sétálóutcán az átlagos sebesség tízszeresével internetezhetünk.

A fejlesztés több tízmillió forintba került, de ennél pontosabb összeget nem közölt a Vodafone az MTI érdeklődésére. Az új szolgáltatást Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója és Rogán Antal, Belváros-Lipótváros polgármestere mutatta be csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Beck György elmondta, ez Közép-Európa leggyorsabb mobil-internet szolgáltatása. Rogán Antal kifejtette, Magyarország hamarosan betölti az unió soros elnökségi posztját, s ezekben a hónapokban nagyon sok külföldi delegáció, az egész Európa megfordul majd Budapest központjában. Az új szolgáltatás segíti majd az ő munkájukat is. Hozzátette, a szolgáltatás hozzájárul ahhoz is, hogy a belváros igazi e-citi legyen a gyors internet révén, s a turisták és az üzletemberek könnyen és hamar elérhessék a világhálón keresztül a számukra szükséges információkat.

A polgármester úgy vélte, az új szolgáltatás erősíti a belváros kulturális és üzleti szerepét is a fővároson belül.
A vezérigazgató elmondta, az internet egyre inkább a mindennapi élet része. A hordozható készülékeken is mindennapos az internetelérés, a gyors böngészés a weben, illetve az e-mail és a közösségi alkalmazások, mint például a Facebook, a Twitter és a Live Messenger használata. Az egyik leggyorsabban növekvő közösségi oldal, a Facebook globális felhasználóinak mintegy 30 százaléka már mobiltelefonjáról használja az oldalt, s a közösség folyamatosan igényli a kapcsolat sebességének növelését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik