Élet-Stílus

Juhász betalált, Dzsudzsák gólpasszt adott – videó

A holland listavezető PSV megszenvedett az Utrecht ellen a hétközi bajnoki rangadón, a belga Anderlecht nagy lépést tett a bajnoki cím felé, miután a magyar védő fejesével legyőzte a közvetlen riválisát.

Kilencpontosra növelte előnyét az Anderlecht az üldöző FC Bruges-dzsel szemben, miután a két csapat egymás elleni rangadóján 3-2-re legyőzte az ősi riválist.

A fordulatos találkozó ötödik percében az Anderlecht Juhász Roland fejesgóljával szerzett vezetést, a magyar válogatott csapatkapitányának ez volt a negyedik találata a szezonban, és a tizedik belgiumi légióskodása során.

A második félidőre a Bruges megfordította az állást, de előnye nem tartott ki a meccs végéig. A 74. percben a mindössze 3 perce pályán tartózkodó argentin Nicolás Frutos egyenlített, a 93. percben pedig Mbark Boussoufa a győztes gólt is megszerezte. A Chelsea akadémiáján nevelkedett marokkói csatár nyolcadik alkalommal volt eredményes az idény során.

A Bruges játékának visszaeséséhez jelentősen hozzájárult Ronald Vargas 64. percben történt kiállítása. Juhászék immáron zsinórban 13. bajnokijukat vívták meg veretlenül, a csapat legutóbb október 4-én kapott ki a Pro League-ben, éppen a Bruges-től.

Hollandiában is hétközi fordulót rendeztek a bajnokságban. a listavezető PSV Eindhoven 2-1-re legyőzte az idei szezonban “óriásölőnek” számító Utrechtet, és ezzel továbbra is a holland bajnoki táblázat élén maradt.

Az eindhovenieknél a kisebb bokasérüléssel küzdő Dzsudzsák Balázs vállalta a játékot, és a 7. percben egy kiváló beadással kihagyhatatlan helyzetbe hozta svéd csapattársát, Ola Toivonent. Dzsudzsáknak ez volt a 11. gólpassza a szezonban. Rossz hír azonban, hogy Dzsudzsák sérülése a meccsen kiújult, ezért a középpályást a 73. percben le kellett cserélni.

A találatot követően a PSV támadójátéka szétesett, a csapat képtelen volt megtartani a labdát. Az Utrecht a 39. percben használta ki a megingást, és egy szép Keller-fejessel egyenlíteni tudott. A PSV játékosai a második félidő elejét ismét megnyomták, és a Schalkétól nyáron igazolt Orlando Engelaar szezonbeli első találatával behúzták a kötelező győzelmet.

A PSV ezzel 27-re növelte a sorozatban veretlenül megvívott bajnokijainak számát, míg az idény első felében a Twentével és az eindhoveniekkel is ikszelő Utrecht 2010-ben még nem nyert mérkőzést.

A játéknap másik magyar érdekeltségű mérkőzésén az Ajax Luis Suárez négy góljával 4-0-ra legyőzte a Bodor Boldizsárt 67 percig pályán tudó Rodát. Az uruguayi támadó az idény során második alkalommal szerzet négy gólt egy mérkőzésen, szeptemberben az újonc VVV-Venlo volt az áldozat. A csatár idei mérlege lenyűgöző klubcsapatában, 21 bajnokin 22 gólt lőtt, minden sorozatot figyelembe véve pedig 32 meccsen már 34 találatnál jár. A találkozón a Roda De Fauw kiállítása miatt a 67. perctől emberhátrányban játszott.

hétközi bajnoki forduló

Pro League, 19. forduló, elhalasztott mérkőzés:
Anderlecht-FC Bruges 3-2 (1-1)
Gól: 5. Juhász (5.), Frutos (74.), Boussoufa (93.), illetve Odjidja-Ofoe (17.), Kouemaha (55.)
Kiállítva: 64. Vargas

St. Truiden-Westerlo 0-1

Eredivisie, 21. forduló:
PSV Eindhoven-Utrecht 2-1
Gól: Toivonen (7.), Engelaar (60.), illetve Keller (39.)
Kiállítva: Keller (77.)

Ajax-Roda 4-0
Twente-Heracles 2-0
Groningen-Den Haag 2-0
Sparta Rotterdam-Vitesse 1-1

Premier League, 21. forduló:
Fulham-Portsmouth 1-0 (0-0)
Gól: Greening (74.)

(Cikkünket partneroldalunktól, a focitipp.hu portáltól vettük át)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik