Élet-Stílus

Féláron torkoskodhatunk

A hamvazószerdát követő napon, február 18-án ezernél több étteremben ebédelhetünk, vacsorázhatunk fél áron. Asztalt pedig már az interneten keresztül is foglalhatunk.

A Magyar Turizmus Zrt. idén is meghirdeti az Torkos Csütörtök-akciót, amikor ezernél több étteremben ebédelhetünk, vacsorázhatunk fél áron – írja az MR1-Kossuth Rádió honlapja.

A magyar néphagyomány és szokásrend egyik kiemelt jelentőségű időszaka a farsang. Ez a húsvétot megelőző, vízkereszttől hamvazószerdáig tartó, váltakozó hosszúságú időszak számos érdekes, már-már elfeledett népszokásnak ad teret. Ilyen például a farsang elejét jelző “regélő hétfő” vagy a “farsang farkát” jelölő három jeles nap, a húshagyó kedd, a hamvazószerda és a torkos csütörtök.

A Torkos Csütörtökön, annak ellenére, hogy a húsvéti negyvennapos böjt kezdetét jelentő hamvazószerdát követően ünnepeljük, ismét szabad volt húst fogyasztani, sőt bizonyos területeken a csütörtöki torkoskodás “kötelező” volt, már csak a farsangi maradékok elfogyasztása céljából is. Az éttermek listája már elérhető az interneten.

Asztalfoglalás a neten

A NetPincér.hu két éve vezette be asztalfoglalási szolgáltatását, amelynek internetes technológiáját felhasználva indult el a Torkos Csütörtök honlapja, ahol a vendégek azonnal láthatják, hogy hol van még szabad hely. A térképes keresőn könnyen áttekinthető, hogy mely éttermekben kell asztalt foglalni, illetve mely helyekre lehet érkezési sorrendben bejutni.

Az internetes asztalfoglaláshoz csupán néhány egyszerű adatot kell megadni, és a foglalás folyamata már el is indul. A nagy érdeklődésre való tekintettel a visszajelzés 48 órán belül érkezik meg e-mailben – írja az MTI.

A szolgáltatás nemcsak a vendégek, de a Torkos Csütörtök akcióban részt vevő 1050 étterem számára is ingyenes. Folyamatosan frissülő üzenőfal, közösségi klub és még egy étteremfeljelentő blog is várja a látogatókat.

“Tavaly közel 15 telefon után sem kaptam szabad asztalt Torkos Csütörtök napján, így idén nemcsak magunkat, de minden internetezőt szeretnénk megkímélni ettől a kellemetlen élménytől. Az online foglalás egyszerű és gyors, ráadásul most nyereményjáték is kapcsolódik hozzá” – nyilatkozta Perger Péter ügyvezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik