Élet-Stílus

Koman távozna Olaszországból

A hétvégén élete első Serie A-s gólját szerző magyar középpályás szerint Olaszországban nehéz a fiatal játékosok érvényesülése, Németországba vagy Spanyolországba igazolna.

A Bariban szereplő Koman Vladimir szombaton a Palermo elleni győztes bajnokin (4-2) megszerezte pályafutása első gólját az olasz élvonalban, és nem mellesleg 16 év után az első magyar találatot a Serie A-ban (utoljára Détári Lajos talált be 1993. december 12-én a Genoa játékosaként a Foggia kapujába).

A 20 éves középpályás azonban a távozáson gondolkodik, és nem csak csapatának, de Olaszországnak is búcsút intene.

“Ha rajtam múlna, továbbállnék Itáliából. Attól függetlenül, hogy stabil kezdővé válok-e jelenlegi csapatomban vagy sem. Legszívesebben már a nyáron Németországba vagy Spanyolországba igazolnék” – jelentette ki a játékos a Vas Népének.

Koman az idény végéig kölcsönben futballozik a Bariban, ahol ebben a szezonban kilenc bajnokin (ötször kezdőként, négyszer csereként) összesen 495 percet töltött a pályán. A Sampdoriához 2013. nyaráig köti a szerződése.

A 2008-as U19-es Európa-bajnokságon és a 2009-es U20-as világbajnokságon bronzérmes magyar válogatottak csapatkapitánya öt évvel ezelőtt a Haladásból igazolt a Sampdoriába.

(Cikkünket partneroldalunktól, a focitipp.hu portáltól vettük át)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik