Élet-Stílus

Haiti kapcsán újratöltötték a We Are The World-öt

Több mint 75 zenész részvételével már fel is vették a We Are The World című dal új változatát, amely ezúttal Haiti megsegítésére csendül fel.

A hírességeket ezúttal is Quincy Jones toborozta, akinek olyan neveket sikerült megnyernie, mint Bono, Celine Dion, Natalie Cole, Kanye West, Pink és Jennifer Hudson. A kezdeményezéshez Tony Bennett és Barbra Sterisand is csatlakozott, csakúgy, mint a fiatalabb generáció tagjai, Akon és a Jonas Brothers. A felvétel gond nélkül zajlott, az énekesek a munka egy pontján a Lean on Me című klasszikusba is belekezdtek.

Az eredeti, 1985-ös változat előadói között Bob Dylan is szerepelt, akinek sorait ezúttal Lil’ Wayne rapper szólaltatta meg. “Azt mondtam, viccel?” – válaszolta a fegyverbirtoklás vádja miatt perbe fogott rapper arra a kérdésre, hogy mit szólna, ha Bob Dylan szakaszát venné át. Lil’ Wayne saját bevallása szerint nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy ő énekli Dylan sorait, gondot csak az jelentett, hogy rapperként nem szokott énekelni. A kezdeményezésről szólva Wayne azt mondta: “Szerintem elképesztő, amit Haitiért tesznek, de azt is gondolom, hogy szintén elképesztő, amit New Orleansért nem tettek meg”.

A zenészek a 25 évvel ezelőtti helyszínen, a híres hollywoodi A&M komplexumban vették fel a dalt, amely anno Quincy Jones produceri felügyelete alatt készült.

Az eredeti We Are The World a megjelenés után azonnal meghódította a slágerlistákat, és több mint 30 millió dollárt hozott Afrika megsegítésére. A balladát többek közt olyan nagyságok szólaltatták meg mint Michael Jackson, Lionel Richie – a dal két szerzője -, Stevie Wonder, Tina Turner, Ray Charles, Bruce Springsteen, Diana Ross, a már említett Bob Dylan és Cyndi Lauper.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik