Élet-Stílus

Aranyérmükkel történelmet írtak a franciák

A remek második félidejének, és az ellenállhatatlan Karabaticnak köszönhetően az olimpiai- ás világbajnok francia kézisek az Európa-bajnokságon sem találtak legyőzőre.

A francia válogatott nyerte az ausztriai férfi kézilabda Európa-bajnokságot, miután a vasárnapi, bécsi döntőben négy góllal jobbnak bizonyult a vb-ezüstérmes horvát csapatnál. A franciák történelmet írtak, korábban ugyanis még soha nem fordult elő, hogy egy csapat egyszerre birtokolja az olimpiai, a világbajnoki és az Eb-címet.

A magyar válogatott a 14. helyen zárta a kontinensviadalt, amelynek első fordulójában döntetlent játszott az akkor még messze nem csúcsformában lévő későbbi győztessel.

A tavalyi, hazai világbajnokság fináléjában elszenvedett vereségért szerettek volna visszavágni a horvátok, és az első félidőben szinte végig vezettek. Abalóék ekkor meglepően pontatlanul céloztak, és Omeyer sem igazán védett nagy formában. A szünetre azonban 12-12-es állásnál vonultak a csapatok, mivel a lefújás előtt Karabatic megrázta magát.

A folytatásban a franciák kerültek előnybe, és ezt a meccs végéig már nem is adták ki a kezükből. A galloknál Karabatic (6 gól) volt a legeredményesebb, míg a másik oldalon Vedran Zrnic (7) volt a legszorgosabb.

férfi európa-bajnokság

Döntő:
Franciaország-Horvátország 25-21

Az Eb végeredménye:
1. Franciaország
2. Horvátország
3. Izland
4. Lengyelország
5. Dánia
6. Spanyolország
7. Norvégia
8. Csehország
9. Ausztria
10. Németország
11. Szlovénia
12. Oroszország
13. Szerbia
14. Magyarország
15. Svédország
16. Ukrajna

Ajánlott videó

Olvasói sztorik