Élet-Stílus

Az utolsó pillanatban mentett pontot a Hamburg

A Hamburg egy 92. percben szerzett góllal mentett pontot a címvédő Wolfsburg ellen a Budesliga 20. fordulójának nyitómérkőzésén.

A Hamburg a harmadik tavaszi fordulóban a címvédő, edzőváltáson átesett Wolfsburgnak adott randevút. A hazaiaknál a múlt héten a Real Madridtól igazolt Ruud van Nistelrooy kisebb sérülése miatt csak a lelátón gubbasztott, miközben az ellenfélnél a menesztett Armin Veh helyén már az ideiglenesen kinevezett Lorenz-Günther Köstner ült a kispadon.

Utóbbi lehetett boldogabb, mert bár inkább a Hamburg veszélyeztetett, Edin Dzeko góljával a tavaszt két vereséggel indító vendégek kerültek lépéselőnybe. A bosnyák csatár nagyszerűen stoppolt le egy előrevágott labdát, majd egy csel után 15 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. Már-már úgy tűnt, hogy ez a gól elég is a győzelemhez.

A csereként beállt Piotr Trochowski azonban a 92. percben egyenlített: szabadrúgásból a bal felső sarokba varázsolta a labdát. A döntetlennel, az egy-egy ponttal egyik csapat sem tudott előrébb kerülni, a Hamburg maradt az ötödik, a Wolfsburg pedig a 10. helyen.

Bundesliga, 20. forduló:


Hamburger SV-VfL Wolfsburg 1-1 (0-1)


Gól: Trochowski (92.), ill. Dzeko (34.)

Szombat:

Bayern Müncehn-FSV Mainz 05, 15:30 ó
Eintracht Frankfurt-1. FC Köln, 15:30
Hannover 96-1. FC Nürnberg, 15:30
Hertha BSC-VfL Bochum, 15:30
Borussia Mönchengladbach-Werder Bremen, 15:30
Schalke 04-1899 Hoffenheim, 18:30



Vasárnap:

VfB Stuttgart-Borussia Dortmund, 15:30
Bayer Leverkusen-SC Freiburg, 17:30

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik