Élet-Stílus

Francia-horvát döntő lesz a kézilabda-Eb-n

Az olimpiai után a világbajnoki döntő is megismétlődik a férfi kézilabda Európa-bajnokságon: vasárnap Franciaország és Horvátország vív meg az aranyért.

A világbajnok francia válogatott, akárcsak a pekingi olimpia döntőjében, az ausztriai kontinenstornán is legyőzte az izlandi válogatottat. Az északiak az első félidőben még tartották a lépést a franciákkal, akik a szünet után léptek el, a 37. percben már öt góllal vezettek, és az előnyüket sikerült is növelniük. Az utolsó percekre így már nem maradt izgalom, csupán a különbség volt kérdés. Nos, a hibátlan lövőteljesítménnyel, kilenc góllal záró Karabatic vezetésével Franciaország könnyedén, 36-28-re diadalmaskodott.
A franciák a fináléban is egy régi ismerőssel találkoznak, jelesül a tavalyi világbajnokság döntőjében legyőzött Horvátországgal, amely 24-21-re verte a lengyeleket a szombati elődöntőben. A második félidőben végig a horvátok vezettek, Lengyelország csapata Jurecki és Jaszka góljaival üdözte az ellenlábast. Bő egy perccel a vége előtt sikerült is két gólra felzárkóznia, ám ezt követően egy újabb horvát találat mindent eldöntött.

Franciaország a második, Horvátország az első Eb-címéért száll majd harcba vasárnap.

Férfi Eb, elődöntő:
Horvátország-Lengyelország 24-21 (9-10)
Franciaország-Izland 36-28 (16-14)

Az 5. helyért:
Dánia-Spanyolország 34-27 (18-13)

Vasárnap (Bécs):
A 3. helyért: Lengyelország-Izland, 15:00
Föntő: Franciaország-Horvátország, 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik