Élet-Stílus

Elkapta a fonalat a Liverpool – videó

A Liverpool zsinórban harmadik mérkőzésén nem kapott gólt a Premier League-ben, ugyanakkor a „vörösök" kétszer beköszöntek vendég Boltonnak.

A Liverpool sorozata nem csak a kapott gól nélküli meccsek tekintetében nem szakadt meg, egy másik széria is folytatódott, miután „vörösök” sorozatban hetedszer is legyőzték a Boltont. A vendégek közel jártak ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést, de Kirjakosznak sikerült menteni a gólvonalról. A 37. percben viszont már megzördült a háló: Insua beadása után Aquilani visszafejelte a labdát Kuyt elé, aki közelről nem hibázott.

Később Ngog viszont elpuskázott egy nagy helyzetet, némi vendégsegítséggel azonban csak növelte előnyét a Liverpool: Insua lövése után Kevin Daviesen kicsit irányt változtatott a labda, így tehetetlen kapus mellett a jobb alsó sarokba vágódott.

Liverpool-Bolton 2-0

Szombaton csak a Liverpool tudott nyerni hazai pályán. A Halmosi Pétert ezúttal is nélkülöző Hull City 2-2-es döntetlent játszott a Wolverhamptonnal, a Fulham pedig 2-0-ra kikapott az Aston Villától, amelynek mindkét gólját Agbonlahor szerezte az első félidő hajrájában. Gera Zoltán a kispadon kezdett, de a 24. percben már a pályán volt.

A Birmingham a 91. percben énekelte ki a sajtot a Tottenham szájából, amely ugyan megszerezte a vezetést, ezután azonban hátradőlt – és ez lett a veszte. Egy pontos centerezés nyomán ugyanis Ridgewell kiegyenlített. A BL-szereplésre hajtó, jelenleg negyedik londoniak ezzel „magára húzták” a ‘Poolt és a Villát, előbbinek egy, utóbbinak pedig – egy meccsel kevesebbet játszva – két pont a hátránya a Spursszel szemben.

A Chelsea hozta a kötelezőt

A Chelsea Terry 83. percben szerzett kapusfás fejesgóljának köszönhetően nyert a Burnley otthonában, így négy ponttal vezet a Manchester United, öttel az Arsenal előtt. (A két csapat egymás ellen játszik vasárnap.) A londoniak Anelka révén kerültek lépéselőnybe: a francia csatár egy formás támadás végén közelről volt eredményes. Az újonc Burnleynek erre a találatra még volt válasza – a védőjét megkerülve higgadtan a hálóba gurító Steven Fletcher egyenlített -,Terry szezonbeli második bajnoki góljára azonban már nem érkezett felelet a hazaiak részéről.


Premier League, 24. forduló:


Birmingham City-Tottenham Hotspur 1-1 (0-0)


Gól: Ridgewell (91.), illetve Defoe (69.)

Fulham-Aston Villa 0-2 (0-2)


Gól: Agbonlahor (40., 44.)

Hull City-Wolverhampton Wanderers 2-2 (1-0)


Gól: Vennegoor of Hesselink (11.), Hunt (52., 11-esből), ill. Gardner (49., öngól), Jarvis (67.)

Liverpool-Bolton Wanderers 2-0 (1-0)


Gól: Kuyt (37.), Davies (70., öngól)

Wigan-Everton 0-1 (0-0)


Gól: Cahill (84.)

West Ham United-Blackburn Rovers 0-0

Burnley-Chelsea 1-2 (0-1)
Gól: S. Fletcher (50.), ill. Anelka (27.), Terry (53.)

Vasárnap:

Manchester City-Portsmouth, 14:30
Arsenal-Manchester United, 17:00

Hétfő:

Sunderland-Stoke City, 21:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik