Élet-Stílus

Téli olimpia Budapestről

Újabb három évre szóló együttműködési megállapodást kötött pénteken a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Televízió (MTV), amely 227 órában, de ezúttal nem a helyszínről közvetít a téli olimpiáról.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a szerződés aláírásának apropója az volt, hogy két hét múlva kezdődik a téli olimpia, amelyről 227 órában sugároz műsort az MTV.

„A Magyar Televízió ugyan súlyos finanszírozási helyzetben van, de ez nem lehet akadálya annak, hogy a nemzeti főadó a sport, az olimpiai eszme, a magyar sikerek mellé álljon. A nézők is ezt várják” – így Medveczky Balázs, az MTV ügyvezető alelnöke.

A közlemény kiemeli, hogy a jelentős forráshiánnyal küzdő MTV pénzzel ugyan nem, de szolgáltatással, vagyis reklámfelületek biztosításával támogatja az ötkarikás szervezetet.

Schulek Csaba az olimpiai közvetítésekkel kapcsolatban elmondta: „Mindent megteszünk, hogy a lehető legszínvonalasabb legyen a közvetítés. Ez azonban nagyon nehéz lesz, mert az MTV anyagi helyzete miatt nem tudunk a helyszínre riportereket küldeni”.

Schulek hozzátéve, hogy a műsorokat – a korábbi gyakorlattal ellentétben – ezúttal a budapesti stúdióból szerkesztik és kommentálják, így jelentős összeget spórolnak meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik