Élet-Stílus

Olasz Kupa: potyagól, Juve-vereség, edzőváltás?

A Juventus ugyan egy potyagóllal megszerezte a vezetést az Inter ellen, végül 2-1-re elbukta az Olasz Kupa negyeddöntőjét, így Ciro Ferrara edzőnek vélhetően távoznia kell.

Ferrara ügyében hivatalosan ugyan csak pénteken dönt a Juve vezetősége, de csaknem bizonyos, hogy a vezetőedzőnek mennie kell, miután csapata utolsó 12 mérkőzéséből kilencet elbukott; legutóbb egygólos előnyről veszítette el az Inter elleni kupameccset.

Holott a csütörtöki találkozó 10. percében még minden rózsásnak tűnt, Diego góljával ugyanis előnybe került a Juventus. Igaz, ehhez kellett Francesco Toldo hibája is: a kapus lehajolt a labdáért, ám az a lábai között utat talált a kapuba. Ritkán látható potyagól volt. Később, Giorgio Chiellini fejesénél már nem volt szerencséje a Juvénak, miután a labda a kapufán csattant. Az Inter az első játékrészben fásultan, gyengén futballozott, a szünet után viszont már többet veszélyeztetett, és sikerült is fordítania.

A 71. percben Lució lőtt közelről a hálóba Wesley Sneijder megpattant szabadrúgása után, majd egy perccel a vége előtt, Mario Balotelli volt jókor jó helyen, miután Thiago Motta lövése nyomán Gianluigi Buffonról kipattant a labda. Ferrara ezután fogadhatta a fejét, hiszen ezzel nem csak egy fontos ütközetet, de – vélhetően – az állását is elveszítette. Ügyében pénteken születik döntés. „A kupakieséssel eldőlt, hogy semmi sem valósul meg az idény előtt megfogalmazott célokból, aligha csoda, hogy most nagyon csalódottak vagyunk” – nyilatkozta Jean-Claude Blanc, a torinói klub vezetője.

Négy között az Atlético

A Getafe ugyan kikapott hazai pályán, ezzel együtt továbbjutott a Spanyol Király Kupában a Real Mallorcával szemben. Az Atlético Madrid szintén érdekelt lesz az elődöntőben, miután Diego Forlán góljával 1-0-ra nyert a másodosztályú Celta Vigo vendégeként. Korábban a Sevilla és a Santander biztosította helyét a négy között.

Olasz Kupa, negyeddöntő:
Inter-Juventus 2-1 (0-1)
Gól: Lució (71.), Balotelli (89.), ill. Diego (10.)
Inter: Toldo – Maicon, Lució, Materazzi, Santon – Zanetti, Cambiasso (Milito, 61.), Motta – Sneijder – Pandev (Muntari, 79.), Balotelli
Juventus: Buffon – Grygera, Cannavaro, Chiellini, Grosso – Candreva, Melo, Sissoko, De Ceglie (Paolucci, 90.) – Diego – Amauri

Korábbi eredmények:
Fiorentina-SS Lazio 3-2
AS Roma-Catania 1-0
AC Milan-Udinese 0-1

Az elődöntő párosítása:
AS Roma-Udinese
Inter-Fiorentina

Spanyol Király Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Getafe-Real Mallorca 0-1 (0-1)
Gól: Aduriz (45.)
Továbjutott: a Getafe 2-2-vel, idegenben lőtt góllal.

Celta Vigo (II. osztályú)-Atlético Madrid 0–1
Gól: Forlán (26.)
Továbbjutott: az Atlético Madrid, 2–1-gyel.

Korábbi eredmények:
Sevilla-Deportivo La Coruna 0-1
Továbbjutott: a Sevilla, 3-1-gyel.

Osasuna-Racing Santander 0-3
Továbbjutott: a Racing Santande, 5-1-gyel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik