Élet-Stílus

Ciro Ferrarát kirúgta a Juventus

Ciro Ferrara vezetőedző helyét Alberto Zaccheroni veszi át a szezonban botladozó Juventusnál.

A tekintélyes La Gazzetta dello Sport című olasz sportnapilap információi szerint a torinói klub menesztette Ciro Ferrara vezetőedzőt, miután csapata az utolsó 12 mérkőzéséből kilencet elveszített. Ennek következtében a Juventus a bajnokságban csak a hatodik helyen áll, míg a Bajnokok Ligájaban és az Olasz Kupában már elbúcsúzott a további küzdelmektől. Az utolsó csepp a pohárba a csütörtöki, Inter elleni kupafiaskó volt.
„A kieséssel eldőlt, hogy semmi sem valósul meg az idény előtt megfogalmazott célokból…- nyilatkozta Jean-Claude Blanc, a torinói klub vezetője a csütörtök esti mérkőzést követően. A szavakat később tettek követték, a vezetőség megköszönte a munkáját a 42 éves Ciro Ferrarának, akinek a helyét Alberto Zaccheroni veszi át.

A Juventus ugyan délutánig nem kommentálta a lap értesüléseit, ennek ellenére szinte biztosnak tetszett, hogy a pénteki tréningen már az 56 éves edző adja az utasításokat a játékosoknak, akik az Európa Liga esetleges megnyerésével megmenthetik a szezont.

Alberto Zaccheroni mellett Claudio Gentilének, a klub korábbi játékosának, az U21-es olasz válogatott szakvezetőjének neve is felmerült Ferrara lehetséges utódjaként, de a választás végül Zaccheronira esett. Ugyanakkor az a hír járja: könnyen előfordulhat, hogy a nyáron át kell majd adnia a kispadot a Liverpooltól érkező Rafa Beníteznek.

A Juventus új vezetőedzője korábban többek között az Internél, a Laziónál, Udinesénél és az AC Milannál is dolgozott, utóbbival 1999-ben bajnokságot nyert, viszont azóta, hogy 2007. február 26-án kirúgták az FC Torinótól, nem vállalt edzői feladatot.

A Juventus péntek délután hivatalosan is közölte, hogy a klub vezetősége menesztette Ciro Ferrarát, akinek helyét Alberto Zaccheroni veszi át. Az újonnan kinevezett szakvezető vasárnap, a Lazio ellen mutatkozik be a torinói együttes élén.

László távozik posztjáról

Távozik a skót Hearts vezetőedzői posztjáról László Csaba. A 45 esztendős szakvezető másfél évig irányította az edinburghi gárdát, s így ő lett a legtovább regnáló tréner 2005 decembere óta, amikor a litván üzletember, Vladimir Romanov megvásárolta az egyesületet. Az elmúlt négy esztendőben Lászlón kívül 11 edző fordult meg a Hearts kispadján. Az erdélyi születésű magyar szakember az elmúlt hónapokban rendszeresen panaszkodott amiatt, hogy a költségvetési gondokkal küzdő klub nem igazol támadót. A Hearts jelenleg az ötödik helyen áll a tabellán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik