Élet-Stílus

Australian Open: rossz hírek a magyarokról

Babos Tímea a kanadai Gabriela Dabrowskival az oldalán kikapott a párosdöntőben, Fucsovics Márton számára pedig az elődöntő jelentette a végállomást Melbourne-ben zajló Australian Open juniorversenyében.

Babos Tímea egyesben a negyeddöntőben búcsúzott, párosban viszont egészen a döntőig metelt a kanadai Gabriela Dabrowskival az oldalán, ám ott két szettben vereséget szenvedett a Jana Cepelova, Chantal Skamlova szlovák „tandemtől”.

Az első szett nagy csatát hozott, a rövidítésben azonban az első helyen kiemelt magyar-kanadai kettős csupán egyetlen labdamenetet tudott megnyerni, így Cepelova és Skamlova került előnybe.

A szlovákok a folytatásban is lendületben maradtak, 4:0-ra elhúztak. Babosék ugyan 5:2-re felkapaszkodtak, de hamarosan kénytelenek voltak gratulálni a legyőzőiknek.
Fucsovics Márton is ugyanígy tett, miután két szettben vereséget szenvedett a hazai pályán szereplő Sean Bermantól a junior fiúk versenyének pénteki elődöntőjében.

A sportnapilap beszámolója szerint a magyar játékos közel állt ahhoz, hogy előnybe kerüljön, 5:3-ra is vezetett, s már szettért adogathatott, a rövidítésben azonban az ausztrál volt a jobb, 1-5-ről felállva hozta az első játszmát. A második „menetben” a bréklehetőségeit jobban kihasználó Berman 5:3-nál meccslabdákhoz jutott, kettőt ugyan hárított a 17 éves Fucsovics, ugyanakkor a harmadikkal már nem tudott mit kezdeni.

Williams-siker női párosban

A női párosok versenyében megvédték címűket a Williams-testvérek: Serena és Venus magabiztosan győzte le az első helyen kiemelt Cara Black, Liezel Huber zimbabwei, amerikai duót. Williamsék negyedik alkalommal diadalmaskodtak Melbourne-ben, összességében ez a 11. közös Grand Slam-trófeájuk.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik