Élet-Stílus

Murray az első döntős

Fucsovics Márton bejutott a legjobb négy közé a juniorok versenyében az Australian Openen, míg Babos Tímea egyesben ugyan búcsúzott, de párosban döntőt játszhat. A nőknél Henin-Williams-döntőt rendeznek, a férfiaknál Murray az első finalista.

Fucsovics a negyeddöntőben rendkívül könnyedén nyert a hazai közönség előtt szereplő Benjamin Mitchell ellen, a fináléba jutásért pedig egy másik ausztrállal, Sean Bermannal találkozik majd.

Az első helyen kiemelt Babos Tímea a cseh Kristyna Pliskovától kapott ki három szettben. A magyar versenyző később a kanadai Gabriela Dabrowskival az oldalán ugyanakkor bejutott a döntőbe, miután egy norvég, chilei kettőst győztek le.

Az első helyen kiemelt amerikai Serena Williams, valamint a másfél éves kihagyás után az év elején visszatért belga Justine Henin jutott be a döntőbe női egyesben. Az elődöntőben mindketten kínai ellenfelet búcsúztattak: Heninnek mindössze 51 percre volt szüksége ahhoz, hogy legyőzze Csie Csenget, míg Williams két rövidítéses játszmában gyűrte le Li Nát.

Serena Williams ötödik alkalommal játszik majd döntőt az Australian Openen, eddig mindegyiken (2003, 2005, 2007, 2009) diadalmaskodott, míg Henin harmadszor lép pályára a melbourne-i fináléban és 2004-es győzelme után második sikerére készül.

A két játékos eddig 13-szor találkozott egymással, összesítésben Williams vezet 7-6-ra, ez lesz az első egymás elleni GS-döntőjük.

A férfiaknál elsőként a brit Andy Murray jutott be a döntőbe, miután négy játszmában nyert a horvát Marin Cilic ellen. A 22 éves skót karrierje második Grand Slam-döntőjére készülhet, ellenfele a világelső Roger Federer és a 2008-ban finalista Jo-Wilfried Tsonga összecsapásának győztese lesz. Érdekesség, hogy Murray-nek mindkét játékossal szemben pozitív a mérlege.

australian open

Fiúk, egyes, negyeddöntő:
Fucsovics Márton (6.)-Benjamin Mitchell (ausztrál) 6:1, 6:2

Lányok, egyes, negyeddöntő:
Kristyna Pliskova (cseh)-Babos Tímea (1.) 4:6, 6:4, 7:5

Lányok, páros, elődöntő:
Babos, Gabriela Dabrowski (magyar, kanadai, 1.)-Ulrikke Eikkeri, Camila Silva (norvég, chilei, 4.) 7:5, 6:2

Női egyes, elődöntő:
S. Williams (amerikai, 1.)-Li (kínai) 7:6, 7:6
Henin (belga)-Cseng (kínai) 6:1, 6:0

Női páros, elődöntő:
Black, Huber (zimbabwei, amerikai, 1.)-Kirilenko, A. Radwanska (orosz, lengyel, 15.) 6:1, 1:6, 6:3
V. Williams, S. Williams (amerikai, 2.)-Raymond, Stubbs (amerikai, 6.) 6:3, 7:6

Férfi egyes, elődöntő:
Murray (brit, 5.)-Cilic (horvát, 14.) 3:6, 6:4, 6:4, 6:2

Férfi páros, elődöntő:
B. Bryan, M. Bryan (amerikai, 1.)-Kohlmann, Nieminen (német, finn) 6:1, 6:4
Nestor, Zimonjic (kanadai, szerb, 2.)-Karlovic, Vemic (horvát, szerb) 6:4, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik