Élet-Stílus

Schumacher sokáig maradhat

A Forma-1-be három év kihagyás után visszatérő hétszeres világbajnok német Michael Schumacher 2012 után, 44 éves korában is szívesen folytatná újraindított pályafutását a Mercedes GP-nél.

“Nagyszerű, hogy a Mercedes három esztendőre biztosítja nekem a lehetőséget, de ez nem azt jelenti, hogy 2012-ben be kellene fejeznünk az együttműködésünket” – nyilatkozta Schumacher a Bild című napilap szerdai számában, majd hozzátette: úgy érzi, hogy jelenlegi lendülete és motiváltsága nem hagy majd alább az elkövetkezendő szezonokban.

A 91-szeres futamgyőztes jövő hétfőn, Valenciában teszteli először a stuttgarti istálló idei versenyautóját, s az interjúban elárulta, nemcsak a saját képességeiben, de az általa irányított “Ezüstnyíl” teljesítményében is megbízik: “Száz százalékig biztos vagyok benne, hogy egyik futamon sem a mezőny hátsó részében fogok majd autózni. Persze talán túl optimisták vagyunk, ha az első évben rögtön a világbajnoki címre hajtunk, de a célunk nem is lehet más, mint a végső győzelem.”

Az idei Forma-1-es szezon március 14-én, Bahreinben kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik