Élet-Stílus

Az Egervári-csapat ikszelt az UEFA-kupa győztesével

Az Antalyában edzőtáborozó magyar labdarúgó olimpiai válogatott gól nélküli döntetlent játszott a tavaly UEFA-kupát nyert Sahtar Doneck együttesével.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint az olimpiai válogatottunk egyenrangú ellenfele volt az UEFA-kupa tavalyi, utolsó kiírását megnyerő Sahtar Donecknek. A mérkőzés során az ukránok támadtak többet, Egervári Sándor csapata azonban szervezetten, jól védekezett, s veszélyes kontrákat vezetett.

Egervári a Somodi – Lázár, Debreceni, Szabó, Zámbó – Szakály Dénes, Varga, Elek, Kulcsár – Molnár, Balajti összeállításban szerepeltette csapatát, de csereként Margiticsnak, Pintérnek, Gyömbérnek és Kovács Dánielnek is lehetőséget adott.

„Ahogyan várható volt, elsősorban a védekező játékot tudtuk gyakorolni, hiszen rendkívül jó csapat ellen játszottunk. Sajnos a lehetőségeinket elhibáztuk, pedig meglepetésre akár győzhettünk is volna. Játékosaim taktikai fegyelmezettségével maximálisan elégedett vagyok” – mondta az MLSZ.hu-nak a szövetségi edző, akinek 21 éven aluli csapata március 3-án, Olaszországgal fontos Eb-selejtezőt játszik.

Újabb erőfelmérő következik

A magyar együttes pénteken a Denizlisporral játszik felkészülési mérkőzést. A török csapat 1999 óta megszakítás óta tagja az élvonalnak, 2002-ben és 2004-ben ötödik volt, most viszont csak a 17., kiesőhelyen áll a hazája bajnokságában. 2003-ban az UEFA-kupában egészen a nyolcadöntőig jutott a zöld és fekete színekben pompázó együttes, amelynek a későbbi győztes portugál FC Porto mutatta fel a stoptáblát.


Barátságos mérkőzés:
Magyarország-Sahtar Doneck (ukrán) 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik