Élet-Stílus

Már versenypatkót kap Overdose

A magyar versenylovat sztárként fogadták a németországi Hoppegartenben. Nemcsak a helyi, de a német szaksajtó is Overdose-zal van tele.

Overdose jól viselte az utazást, megérkezése azonban a várhatónál is nagyobb médiafelhajtást okozott. Jelenleg Ribárszki Sándor tréner és korábbi alagi személyzete, azaz Budinszki Barbara és egy további munkalovas foglalkozik vele.

A hoppegarteni pálya vezetője egyértelműen kijelentette, hogy jelen pillanatban Overdose a legjobb képességű ló náluk. Az alagi pályához képest Overdose számára a németországi tréningkörülmények jobban biztosítottak.

Overdose egyelőre a legtöbb időt a jártatógépben tölti munkában, nyereg alatt még csak poroszkál, tehát keményebb munkát még nem végez. Február közepéig ez várhatóan így is marad. A tervek szerint a következő, február 12-i patkolás során már nem ortopéd, hanem versenypatkókat kap.

Dózi a következő két hónapot biztosan Hoppegartenben tölti, február közepére pedog kiderül, hogy az engedélyezési kérdések hogyan rendeződnek. Mikóczy Zoltán továbbra is tartja magát korábbi kijelentéséhez, hogy a felkészítése mellett számára az a legfontosabb, hogy Overdose a jövőben is magyar versenylóként legyen számon tartva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik