Élet-Stílus

Menetelnek a magyarok legyőzői

Hétfőn kiderült, hogy a magyar csapat nagyon erős csoportba került a futsal-Eb-n, legyőzői, a csehek és az azeriek ugyanis bejutottak elődöntőbe.

Mind a két együttes papíron erősebb ellenfelet búcsúztatott. A magyarok kárára nagy csatában, 19 másodperccel a találkozó vége előtt szerzett góllal továbbjutott csehek az olaszok talpára kötöttek útilaput, úgy hogy kétszer is hátrányba kerültek, majd a szerencse ezúttal mellettük volt: a kapufáról Vinicius Duartére, onnan meg a kapuba pattant a labda, így a második félidő derekán már Csehország csapata állt jobban.

Az olaszok ugyan kigyengítettek, de a szétlövésben alulmaradtak, miután Libor Gerčák három büntetőt is megfogott.

A futsalt profi szinten űző, 2003-ban kontinensbajnok Olaszország az Európa-bajnokságok történetében mindig a legjobb négy között végzett, a kiesése hatalmas meglepetésnek számít. Csehország ötödször szerepel Eb-n, de korábban csak egyszer, 2003-ban élte túl a csoportkört, akkor az elődöntő jelentette számára a végállomást.

Padlóra kerültek az ukránok (MTI)

Padlóra kerültek az ukránok (MTI)

A magyar válogatott másik legyőzője, az Eb-újonc azeri csapat ugyancsak bejutott a négy közé, miután a csehekhez hasonlóan 3-3 után büntetőkkel legyőzte a 2001-ben és 2003-ban is ezüstérmes ukránokat. Azerbajdzsán ugyan már 8. másodpercben hátrányba került, de ez nem vette el a játékkedvét, sőt, az újabb ukrán gól sem lombozta le.

Az azeriek a honosított braziljaik révén fordítottak, majd a szétlövés során valamennyi büntetőt értékesítették, míg a másik oldalon ketten is hibáztak. A magyarországi Eb kedden újabb két negyeddöntővel (Szerbia-Portugália, Spanyolország-Oroszország) folytatódik; az elődöntőkre csütörtökön, a döntőre pedig szombaton kerül sor.

Futsal-Eb, negyeddöntő:
Azerbajdzsán-Ukrajna 3-3, büntetőkkel 4-2
Csehország-Olaszország 3-3, büntetőkkel 3-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik