Élet-Stílus

Az Inter kilenc emberrel nyerte meg a derbit

Az őszi meccshez hasonlóan az Inter nyerte a milánói derbit, ráadásul ezúttal úgy verte 2-0-ra az AC Milant, hogy a bíró két játékosát is leküldte a pályáról, s egy tizenegyest is megítélt ellene.

Az Inter nagy lépést tett az újabb bajoki címe felé, miután őszi 4-0-ás találkozót követően vasárnap este is két vállra fektette a város ellenlábast. Ráadásul az AC Milan ezúttal sem tudta bevenni Julio Cesar kapuját, holott Wesley Sneijder kiállítása miatt a 26. perctől kezdve emberelőnyben játszhatott, és végén még Luciónak is felmutatta a piros lapot Gianluca Rocchi játékvezető. Ellenben az éllovas Inter kétszer is betalált.
A 10. percben – még egyenlő létszámnál – Diego Milito szerzett vezetést a címvédőnek. Ignazio Abate fejéről került a labda az argentin csatár elé, aki lépett, majd 10 méterről a bal alsó sarokba lőtt. Később tíz emberel is veszélyeztetett az Inter, elsősorban Milito és Goran Pandev révén – utóbbi lövése után a kapufa segítette ki az AC Milant. A macedón csatár a 65. percben már pontosabban célzott, szabadrúgásból lőtt a kapu bal oldalába.

Inter-AC Milan 2-0

Persze a Milannak is akadtak helyzetei, főleg a második félidőben riogatta az Inter-szurkolókat, de Julio Cesar eszén vasárnap este képtelenség volt túljárni, az extázisban védő brazil kapus honfitsársa, Ronaldinho büntetőjét is megfogta. Az Inter teljesen megérdemelt győzelmet aratott, és így kilenc ponttal vezet az üldöző Milan előtt, és ez még úgy is nagy előny, hogy a piros-feketék egy meccsel kevesebbet játszottak.

„Minden jól alakult. Uraltuk a játékot, még emberhátrányban is jobbak voltunk az AC Milannal” – magyarázta Jose Mourinho, az Inter vezetőedzője. Kollégája, Leonardo elismerte, hogy az Inter jó napot fogott ki, ugyanakkor megjegyezte: messze még a bajnokság vége, csapata a vasárnapi veresége ellenére is odaérhet az első helyre.

Serie A, 20. forduló:
Internazionale-AC Milan 2-0 (1-0)
Gól: D. Milito (10.), Pandev (65.)
Kiállítva: Sneijder (26.), Lucio (91.)
Inter: Julio Cesar – Maicon, Lucio, Samuel, Santon – J. Zanetti, Cambiasso, Muntari (Cordoba, 87.) – Sneijder – Pandev (T. Motta, 67.), D. Milito (Balotelli, 81.)
Milan: Dida – Abate, Favalli, Thiago Silva, Antonini (Jankulovski, 77.) – Gattuso (Seedorf, 46.), Pirlo, Ambrosini (Huntelaar, 80.) – Beckham, Borriello, Ronaldinho

Korábbi eredmények:
Bologna-Bari 2-1
Palermo-Fiorentina 3-0
Genoa-Atalanta 2-0
Lazio-Chievo 1-1
Livorno-Napoli 0-2
Siena-Cagliari 1-1
Udinese-Sampdoria 2-3
Juventus-AS Roma 1-2
Catania-Parma 3-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik